Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Εικονογραφώντας βιολιά με εικόνες από την Κόλαση της Θείας Κωμωδίας του Δάντη


Το "Dante Alighieri – Inferno" είναι ένα project σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια.Ο καλλιτέχνης Leonardo Frigo εικονογραφεί βιογραφίες και ιστορίες σε μουσικά όργανα, όπως βιολιά και τσέλο. Έχει καταφέρει να ενώσει την μουσική, την ποίηση, το σχέδιο και την χειροτεχνία σε ένα κομμάτι τέχνης. Έχει εικονογραφήσει 34 μουσικά όργανα, 33 βιολιά και 1 τσέλο, στα οποία έκανε εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από το πρώτο κεφάλαιο της Θείας Κωμωδίας, το Inferno, δηλαδή την Κόλαση. Κάθε μουσικό όργανο είναι αφιερωμένο σε ένα συγκεκριμένο "canto". Τα βιολιά παρουσιάζουν σύμβολα, σκηνές και βασικούς χαρακτήρες που προέρχονται από τις εικόνες του ποιήματος που έγραψε ο Δάντη Αλιγκέρι πριν από εκατοντάδες χρόνια.


Οι εικονογραφήσεις προέρχονται από έρευνα που έχει τις ρίζες στο πάθος του Frigo για το διάβασμα, την τέχνη και, ιδιαίτερα, για το αριστούργημα του Δάντη.


Αφού κρατήσει σημειώσεις και σχόλια για κάθε canto, αρχίζει να ψάχνει για σύμβολα, ονόματα και εικονογραφήσεις που, όλα μαζί, λένε την ιστορία που έχει γράψει ο Δάντης.από: bored panda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου