Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Χρειάστηκε 10 μήνες για να αναδημιουργήσει τον Ιπτάμενο Ολλανδό από το Πειρατές της Καραϊβικής

 
Η κατασκευή μοντέλων δεν είναι γρήγορη υπόθεση και, λόγω του ότι όλα είναι υπό κλίμακα, χρειάζεται σταθερό χέρι και σχολαστικό μάτι για την λεπτομέρεια.
 
 
 
Ο Miguel Angel Blanch, του Modelismo Naval para Todos (Naval Modeling for Everyone), για 10 μήνες ασχολούνταν με την κατασκευή του Ιπτάμενου Ολλανδού από την ταινία Οι Πειρατές της Καραϊβικής. Όλο αυτό το διάστημα, χρειάστηκε 280 με 300 ώρες εργασίας και τελικά αναδημιούργησε πιστά μια πολύ μικρότερη έκδοση του πλοίου, με όλες τις λεπτομέρειες.
 

Επειδή το πλοίο δεν είναι πραγματικό, ο Blanch έπρεπε να στηριχτεί σε ένα πραγματικό πλοίο -το σουηδικό Vasa- και στη συνέχεια να προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά του ώστε να μοιάζει με τον Ιπτάμενο Ολλανδό. Επίσης, πρόσθεσε ηλεκτρονικά εξαρτήματα, εντός του κουφαριού, και έτσι έδωσε φως και ήχο στο πλοίο.
 

 
Ένα από τα εντυπωσιακά μέρη του πλοίου είναι τα ανοίγματα των κανονιών. Για να τα σμιλέψει, δοκίμασε διάφορα υλικά (ρητίνη και πηλό) αλλά κατέληξε στο papier maché. Μόλις τα κόλλησε, εφάρμοσε πολλές στρώσεις λεπτής μπογιάς για να πετύχει το φασματικό μπλε-πράσινο χρώμα.
 


Ωστόσο, ο χρωματισμός δεν ήταν το τελευταίο βήμα. Έπρεπε επίσης να σμιλέψει το κάθετο τμήμα στο πίσω μέρος του σκάφους, την τραβέρσα. Αυτό ήταν το πιο περίπλοκο μέρος ολόκληρου του μοντέλου, καθώς περιελάμβανε ένα μικρό γλυπτό από θαλάσσια ερπετά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη που καταβροχθίζουν ανθρώπινα όντα.
 

 
Ένα από τα τελευταία βήματα ήταν η κατασκευή των κουρελιασμένων πανιών και η τοποθέτηση του τελικού μοντέλου σε βάση από κύματα.

Ο Blanch μοιράστηκε λεπτομερείς οδηγίες της διαδικασίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου