Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Ένα μουσείο με μια συλλογή οχημάτων απ' όλη την αμερικανική στρατιωτική ιστορία

Ελικόπτερο CH-54A "Sky Crane" έξω από το μουσείο. "Όταν ήμουν παιδί δοκίμασαν αυτό το ελικόπτερο πάνω από την πόλη μας. Η αστυνομία έλαβε δεκάδες κλήσεις ότι ένα ελικόπτερο έχασε το μεσαίο τμήμα του και επρόκειτο να συντριβεί. Μετά από λίγο καιρό ο κόσμος συνήθισε να τα βλέπει" (σχόλιο από αναγνώστη)
 
Το μουσείο έκτασης 0,02 τετ χλμ, που ιδρύθηκε το 1959 και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ιδιωτικές συνεισφορές, καταγράφει την ιστορία του Σώματος Μεταφορών Στρατού των ΗΠΑ από την Αμερικανική Επανάσταση μέχρι σήμερα.
 
 
 
Το U.S. Army Transportation Museum βρίσκεται στο Fort Eustis, στο Newport News της Βιρτζίνια, και διαθέτει 100 οχήματα περίπου, όπως άμαξες με άλογα, τεθωρακισμένα, αποβατικά, χόβερκραφτ, φορτηγά, τρένα, τζιπ και ελικόπτερα. Όλη η συλλογή είναι κάτι λιγότερο από 7.000 μοναδικά αντικείμενα.
 
Το gun truck "Eve of Destruction"
 
Το μουσείο αποτελείται από το κυρίως κτίριο με εκθέματα που έχουν εκτεθεί με χρονολογική σειρά και τέσσερα ξεχωριστά υπαίθρια πάρκα με αεροσκάφη, αμφίβια μέσα, τρένα και χερσαία οχήματα.

Μερικά από τα πιο μοναδικά εκθέματα περιλαμβάνουν το Liberty Truck, ένα όχημα της εποχής του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που πρωτοστάτησε σε τυποποιημένα ανταλλακτικά και σέρβις σε μια εποχή που η τεχνολογία του αυτοκινήτου βρισκόταν στα σπάργανα. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης ένα "gun truck" της εποχής του Βιετνάμ.
 
Ένα "Liberty Truck", το πρώτο τυποποιημένο φορτηγό του αμερικανικού στρατού
 
Μερικά από τα εκθέματα περιλαμβάνουν επιστολές και αναμνήσεις από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν τα μέσα και συχνά εξαρτιόνταν από αυτά για τη ζωή και την ασφάλειά τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου