Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ποιο ήταν το πρώτο DVD που νοίκιασε το Netflix;

 
Αν και σήμερα το Netflix είναι γνωστό ως ένας από τους μεγαλύτερους γίγαντες streaming παγκοσμίως, η εταιρεία ξεκίνησε ως υπηρεσία ενοικίασης DVD στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
 
 

Το Netflix ιδρύθηκε το 1998 και η εταιρεία ξεκίνησε νοικιάζοντας DVD σε καταναλωτές μέσω ταχυδρομείου, μια υπηρεσία που η εταιρεία προσφέρει ακόμα και σήμερα. Η πολυτέλεια των ενοικιάσεων DVD και Blu-ray της εταιρείας είναι ότι μπορεί κανείς να επιλέξει τους τίτλους που θέλει να δει από την άνεση του σπιτιού του και να τους διατηρήσει για όσο χρόνο θέλει, χωρίς επιβαρύνσεις. Όταν στείλει πίσω τον δίσκο, θα επιλέξει την επόμενη ταινία ή τηλεοπτική σειρά.

Από το 2019, το Netflix είχε στείλει περισσότερους από 5 δισεκατομμύρια τίτλους στους πελάτες του -ένας εντυπωσιακός αριθμός που, από τότε, συνεχώς αυξάνεται.
 
Ποια ήταν όμως η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε ποτέ από το Netflix;

Στις 10 Μαρτίου 1998, το Netflix κυκλοφόρησε την πρώτη του ταινία: ένα αντίγραφο DVD της επιτυχημένης ταινίας Beetlejuice του Tim Burton το 1988. Δυστυχώς, δεν είναι γνωστό ποιος ήταν ο τυχερός που έλαβε αυτό το πρώτο DVD ή αν είχε συνειδητοποιήσει ότι πυροδοτούσε μια επανάσταση ενοικίασης ταινιών.

Παρόλο που το Netflix είναι πλέον συνώνυμο του streaming, η ιστοσελίδα του Netflix DVD εξακολουθεί να είναι ενεργή και μπορεί όποιος θέλει να προσθέσει ένα DVD στη συνδρομή του, με το ανάλογο αντίτιμο -9,99 δολάρια το μήνα για ένα DVD κάθε φορά, 14,99 δολάρια για δύο ταινίες τη φορά. Και τα δύο προγράμματα συνοδεύονται από δωρεάν αποστολή, χωρίς καθυστερημένες χρεώσεις και δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή. Μπορεί κανείς να κρατήσει την ταινία για όση ώρα θέλει. Η βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας του DVD είναι εκτεταμένη και λαμβάνει νέες ταινίες πιο γρήγορα από το streaming. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές παλιότερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου