Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Se7, Vol 332 (-6)

He’s my little Floof Coupe
 
 
 
Η πανέμορφη παραλία με το κατάφυτο φαράγγι και τους καταρράκτες, στην άκρη της Ελλάδας
 

Η παραλία Ποτάμι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σάμου. Βρίσκεται κοντά στο Καρλόβασι αλλά την επισκέπτονται, εκτός από τους ντόπιους και πολλοί τουρίστες. Τα είναι είναι πολύ καθαρά και το φυσικό τοπίο μοναδικό. Πάνω από την παραλία υπάρχει ένα μεγάλο φαράγγι, το οποίο σε απόσταση 1 χμ. με τα πόδια θα σας φέρει στην αγκαλιά πολυάριθμων καταρρακτών (πολλοί κάνουν μπάνιο σ’ αυτούς), σε ένα ξεχασμένο Γενοβέζικο Κάστρο που δεσπόζει στο φαράγγι και στο απόλυτο πράσινο και δροσιά.
Από εδώ μπορείτε να πάτε στις παραλίες Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι, που είναι «σήμα κατατεθέν» της Σάμου. Το ηλιοβασίλεμα στην παραλία είναι πανέμορφο και αξίζει να το δείτε.
Κοντά στην παραλία υπάρχει το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής εκκλησάκι στο οποίο λαμβάνουν χώρα πολλοί γάμοι και βαπτίσεις, καθώς η θέα και το τοπίο τριγύρω είναι μοναδικό. 
 
 
Σιδερώνα, η μαγευτική παραλία με το νησί των βρυκολάκων.
 

Μια μακάβρια υπόθεση βρυκολάκων είχε συνταράξει το 1846 την Κορινθία.
Το νησάκι Σιδερώνα βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς λέγεται πως εκεί εμφανίστηκαν βρυκόλακες!. Αναστατώνονται οι Αρχές και ειδοποιείται η Ιερά Σύνοδος. Στο σημείο σπεύδει ο επίσκοπος Αιγίνης και κάνει αγιασμούς, ευχέλαια και εξορκισμούς. Μάλιστα στα γενικά αρχεία του κράτους υπάρχει σχετική αναφορά του αρχιμανδρίτη Ζαχαρία Μαθά προς την Ιερά Σύνοδο με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 1848.
Ολα ξεκίνησαν όταν τρεις άντρες από το Σοφικό της Κορινθίας πήγαν στο Κόρφο. Εκεί μέθυσαν και στη συνέχεια μπήκαν σε μία βάρκα. Ωστόσο μία ξαφνική καταιγίδα, αλλά και η κατάσταση μέθη στην οποία βρισκόντουσαν τους οδήγησαν στο μοιραίο. Πνίγηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα σώματά τους ξεβράστηκαν στην ακτή.
Οι συγγενείς τους μετέφεραν τα πτώματα στο χωριό προκειμένου να τα θάψουν, ωστόσο ξεσηκώθηκαν οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού και δεν επέτρεψαν να γίνει η ταφή, αφού σύμφωνα με μία παλιά δεισιδαιμονία όσοι πνίγονται στη θάλασσα γίνονται βρυκόλακες όταν θάβονται στη στεριά.
Οι οικογένειες των νεκρών όμως δεν ήθελαν να πετάξουν τα σώματα των δικών τους στη θάλασσα και αποφασίζουν να πάρουν τα φέρετρα και να πάνε να θάψουν τους τρεις νεκρούς στο νησάκι Σιδερώνα.
Πέντε μήνες αργότερα όμως το μυστικό μαθεύτηκε και οι κάτοικοι του χωριό ξεσηκώθηκαν και φώναζαν πως οι πνιγμένοι έγιναν βρυκόλακες και ανέβηκαν στο Σοφικό για να τρομάξουν τους κατοίκους. Τότε οι συγγενείς των τριών ανδρών επιστρέφουν στο νησάκι Σιδερώνα κάνουν εκταφές και ξαναθάβουν τους νεκρούς σε μία απομακρυσμένη τοποθεσία. Και πάλι Και πάλι όμως το μυστικό πως οι πνιγμένοι κηδεύτηκαν στη στεριά μαθεύτηκε και στο Σοφικό ξέσπασε θύελλα. Κάτοικοι έλεγαν πως οι τρεις βρυκόλακες άρχισαν επιδρομές στο χωριό.
Μετά από καιρό όμως αποδείχθηκε πως όλα αυτά ήταν ένας μύθος που ξεκίνησε από ένα ψέμα κατοίκου του χωριού. Οπως διαπιστώθηκε το μύθο των βρυκολάκων των έπλασαν συντοπίτες των συγγενών των νεκρών επειδή οι οικογένειες τους ειχαν διαφορές.


Το Πέρασμα του Μπάρου στην Πίνδο
 

Ο Αυχένας του Μπάρου αποτελεί το υψηλότερο ασφάλτινο πέρασμα στην Ελλάδα, καθώς σε ορισμένα σημεία μπορεί κανείς να οδηγήσει ακόμα και στα 1.900 μέτρα υψόμετρο. Βρίσκεται στη ραχοκοκκαλιά της Πίνδου και αποτελούσε για τους κτηνοτρόφους ένα ορεινό πέρασμα από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο.
Ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε το 2014 και είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν τους καλοκαιρινούς μήνες να διασχίσουν οδικώς το πέρασμα και να απολαύσουν την Ηπειρωτική πλευρά της Πίνδου.


Η παραλία- σπηλιά της Φώκιας. Ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ εκεί
 

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην Κορινθία, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.
Τα κάθετα βράχια της ακτογραμμής κοντά στον οικισμό Στραβά Κορινθίας διακόπτονται από μια φυσική, πέτρινη, τεράστια αψίδα.
Μπαίνοντας μέσα στην αψίδα, στα δεξιά υπάρχει μια σπηλιά που στο εσωτερικό της φιλοξενεί μια μαγευτική παραλία με λεπτό, άσπρο βότσαλο, που δίνει στα νερά χρώμα σαν του οινοπνεύματος, όπως συνηθίζεται στο Ιόνιο, σε νησιά όπως οι Παξοί, η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος.
Η παραλία και η αψίδα αποτελούν ένα πραγματικό "μνημείο της φύσης" που όμοιό του δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην Ελλάδα και δεν πρέπει να υπάρχει.
Λόγω του γεγονότος ότι η παραλία βρίσκεται μέσα στη σπηλιά, ο ήλιος δεν την "βλέπει" ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι πάντα δροσερά και να μη χρειάζεται να φορέσετε αντιηλιακό.
Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι που όμως είναι μικρό σε απόσταση.


Πόρτες. Η εκπληκτική παραλία της Εύβοιας που κλείνει την πόρτα στα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου
 

Μια από τις ομορφότερες και πιο "άγριες" παραλίες της Εύβοιας που η φύση έχει φροντίσει να αφήνει έξω από αυτή τα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου.
Πραγματικά εάν επισκεφθείτε την συγκεκριμένη παραλία θα εκπλαγείτε πρώτα από όλα από τα εκπληκτικά γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά της και κατά δεύτερον από το γαλήνιο τοπίο της περιοχής.  
Την παραλία πόρτες θα την βρείτε κοντά στα Μεσοχώρια της Εύβοιας.
 
 
H παραλία που ποτέ δεν μένει ίδια
 
 
Αλλάζει σχήμα ανάλογα με τον άνεμο και τα κύματα. - στο: mixanitouxronou.gr
 
 
Ναζαρέ Πορτογαλία: Το «Έβερεστ» των ωκεανών
 

Τα κύματα εδώ ξεπερνούν τα 15 μέτρα - Έχουν συμπεριληφθεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες - στο: newsbeast.gr
 
 
Πώς αποκτάς αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ;
 

Το πιο πρόσφατο αστέρι στη διάσημη λεωφόρο του Λος Άντζελες απέκτησε ο βετεράνος Αμερικανός ηθοποιός κινεζικής καταγωγής Τζέιμς Χονγκ - στο: look.athensvoice.gr
 
 
Η Μαύρη τρύπα της Καλκούτα: Μια ξεχασμένη τρομακτική ιστορία με 123 νεκρούς από ασφυξία
 

Η τρομακτική ιστορία της Μαύρης Τρύπας της Καλκούτα άρχισε μια μέρα σαν σήμερα, 20 Ιουνίου του 1756. Η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών, σχετικά νέα στην ασιατική ήπειρο, είχε δημιουργήσει μια δημοφιλή εμπορική βάση στην Καλκούτα των Ινδιών, αλλά αυτή η ισχυρή ηγεμονία απειλούνταν από τα γαλλικά συμφέροντα στην περιοχή. Ως προληπτικό μέτρο, η Εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει την άμυνα του κύριου οχυρού της στην πόλη, του Fort William. - στο: ethnos.gr
 
 
Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου