Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συλλογές αυτοκινήτων που όλοι θα τις ήθελαν

Το να δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στο να παράγεις 200 dB αντί για 320 χλμ/ώρα, σίγουρα μιλάμε για μεγάλη αποτυχία! Γι’ αυτό και σ’ αυτήν τη λίστα δεν θα δείτε «φτιαγμένα» αυτοκίνητα! Οι James Coburn, Elvis, Steve McQueen και Frank Sinatra είχαν άλλη άποψη για τα αυτοκίνητα -και μάλλον τη σωστή.

Σίγουρα υπάρχουν πιο αξιοζήλευτες συλλογές αυτοκίνητων, αλλά εδώ θα δείτε τις πιο γνωστές.


10. Σουλτάνος του Μπρουνέι
Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, Hassanal Bolkiah, φέρεται να είχε περίπου 5.000 κλειδιά αυτοκινήτων! Ακόμα και στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πάω στοίχημα πως η αξιοζήλευτη συλλογή του δεν θα έχει μειωθεί. Τα αυτοκίνητα της συλλογής του είναι μοναδικά και σπάνια. Και ενώ ο καθένας (λέμε τώρα!) μπορεί να έχει κατά παραγγελία μια Bentley ή μια Ferrari, αυτός είναι ένας από τους λίγους για τους οποίους γίνεται αποκλειστικός σχεδιασμός!

9. Jay Kay
Μόλις οι Jamiroquai έπιασαν την καλή, ο τραγουδιστής Jay Kay δεν έχασε χρόνο να φτιάξει τη συλλογή του. Και δεν εννοώ μόνο τα εκκεντρικά καπέλα του. Η αξιοζήλευτη συλλογή του από 25 και πλέον αυτοκίνητα, διαθέτει από μία Aston Martin DB5 (το μοντέλο που έγινε διάσημο στις πρώτες ταινίες του Τζέιμς Μποντ) μέχρι μια Ferrari F40, η οποία έχει εμφανιστεί σε πολλά video clip. Τελευταία έχει «φάει κόλλημα» με τη Ferrari Enzo του.

8. Νίκολας Κέιτζ
Πριν μαθευτεί πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο Νίκολας Κέιτζ, έφτιαχνε μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων ικανή να ανταγωνιστεί αυτή του Σουλτάνου του Μπρουνέι. Έχει οδηγήσει την Lamborghini Miura του πρώην Σάχη του Ιράν. Πώς λοιπόν να μην τα πήγαινε μια χαρά στο «Σε 60"»! Πρόσφατα πούλησε μερικά ενώ αγόρασε κάποια άλλα -συμπεριλαμβανομένου μια Ferrari αντικά, η οποία του προκάλεσε το δίλλημα από την τότε σύζυγό του Lisa Marie Presley "ή εγώ ή αυτή". Η συνέχεια του γάμου είναι γνωστή.

7. Charlie Watts
Ίσως ο πιο «καθαρός» από τους Rolling Stones, ο Charlie Watts είναι ίσως και ο πιο εκκεντρικός. Όπως αναφέρει ο Ronnie Wood, ο Watts έχει μια εξαιρετικά αξιοζήλευτη συλλογή, αλλά δεν έχει δίπλωμα οδήγησης! Έχει κουστούμια που ταιριάζουν με τον "χαρακτήρα" του κάθε αυτοκίνητο, τα οποία φοράει όταν κάθεται μέσα και ακούει τους ήχους των κινητήρων. Οπότε εάν και εφόσον ο Watts βγάλει σε δημοπρασία τα αυτοκίνητα του, θα είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν πολλά χιλιόμετρα ούτε κάποιο πρόβλημα!

6. Patrick Dempsey
Ο γνωστός ηθοποιός του «Grey’s Anatomy» έχει μεγαλύτερο πάθος για τα αυτοκίνητα απ’ ότι για τις γυναίκες. Στη συλλογή του, εκτός από την Porsche 911 GT3 RS που οδηγεί καθημερινά, υπάρχουν κλασικές Ferrari, Jaguar, Mercedes και Porsche. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά στις ομάδες Racing Dempsey και Vision Racing και έχει γίνει πολύ καλός οδηγός αγώνων.

5. Brian Johnson
Αν ο Brian Johnson οδηγούσε όπως τραγουδάει, τίποτα γύρω του δε θα ήταν ασφαλές! Και όμως, είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων, αν και προτιμάει τις ιστορικές διαδρομές. Στην καθημερινή του ζωή οδηγεί ένα Vespa του 1957, ένα από τα «κομμάτια» της αξιοζήλευτης συλλογής του!

4. Jerry Seinfeld
Αναφέρεται ως ένας από τους πιο σοβαρούς λάτρεις της Porsche, σε σημείο, η συλλογή του είναι ικανή να συναγωνιστεί μόνο το μουσείο της εταιρείας στο Zuffenhausen της Στουτγάρδης. Στο ντοκιμαντέρ της Porsche «Welcome to the Family», εξηγεί την εκτίμησή του για τα αυτοκίνητα τους.

3. Nick Mason
Η Ferrari είναι εξαιρετικά επιλεκτική σε ποιους επιτρέπει να αγοράσουν τα αυτοκίνητα της, πόσο μάλλον να τα δοκιμάσουν. Έτσι, όταν το Maranello απέρριψε το αίτημα του BBC να χρησιμοποιήσει μια Enzo στο Top Gear, ο Nick Mason έδωσε τη δική του. Στην αξιοζήλευτη συλλογή του ντράμερ των Pink Floyd υπάρχουν αυτοκίνητα όπως μια Bentley -που οδηγούσε σε αγώνες ο πατέρας του πριν από 60 χρόνια- και μια ακόμη Ferrari. Την 250 GTO! Τον έχουν δει ένα χειμωνιάτικο πρωινό να πηγαίνει τα παιδιά του στο σχολείο με την GTO, γιατί το καθημερινό του αυτοκίνητο δεν ξεκινούσε!

2. Ralph Lauren
Οι περισσότεροι από εμάς διαβάζουμε για τη συλλογή του Ralph Lauren. Λίγοι τον έχουν δει κατά καιρούς να οδηγεί. Δύο κατάφεραν να χωθούν στο γκαράζ του. Στη συλλογή του ανήκει μια Bugatti Atlantic του 1936 που αξίζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια!

1. Jay Leno
Πολλοί διάσημοι έχουν αξιοζήλευτες συλλογές αυτοκίνητων. Όμως χάρη στις πολλές φωτογραφίες και τα βίντεο στην ιστοσελίδα του, η συλλογή του Leno είναι η πιο προσιτή από οποιαδήποτε άλλη. Και μη νομίζετε πως τα έχει κλεισμένα να κάθονται στο γκαράζ του. Τα οδηγεί πολύ τακτικά στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου