Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Μια ταφόπλακα που χρειάστηκαν 100 χρόνια για να αποκωδικοποιηθεί ο αινιγματικός επιτάφιός της


Στο κοιμητήριο Rushes της αγροτικής πόλης Wellesley στο Οντάριο του Καναδά, μια ταφόπλακα ξεχωρίζει από τι άλλες -αν όχι από πολλές σε όλο τον κόσμο. Αντί για το γνωστό RIP, η πλάκα είναι χαραγμένη με έναν γρίφο. Ένα μήνυμα κάτω από τον κώδικα παροτρύνει, "Αναγνώστη συνάντησε μας στον ουρανό".



Δείτε ακόμη:
Οι ενωμένες ταφόπλακες ενός ζευγαριού που δεν τους χώρισε ούτε ο νόμος
Victor Noir: "Χάρηκα" για τη γνωριμία -ακόμη και μετά θάνατο
Το πέτρινο δέντρο που χτίστηκε από αγάπη
Προς την Αθανασία και την Αιώνια Νεότητα: Ο εκπληκτικός τάφος του Ιουλίου Βερν

Η πρώτη σύζυγος του Dr. Samuel Bean, Henrietta, πέθανε μόλις επτά μήνες μετά το γάμο τους. Η δεύτερη σύζυγός του, Susanna, βρήκε επίσης πρόωρο τέλος μετά από λίγους μόνο μήνες από τον γάμο τους. Ο Bean έθαψε τις δυο αγαπημένες του δίπλα-δίπλα, ανεγείροντας μια μυστηριώδη ταφόπλακα χωρίς να πει σε κανέναν τι σήμαινε. Πήρε το μυστικό του στον υγρό τάφο του, καθώς χάθηκε στη θάλασσα, με ένα πλοίο που πήγαινε στην Κούβα.

Η ταφόπλακα τράβηξε την περιέργεια διαφόρων που προσπάθησαν να σπάσουν τον κώδικα για πάνω από ένα αιώνα. Ήταν τόσοι πολλοί εκείνοι που πήγαν να πάρουν αντίγραφα, που την δεκαετία του 1980 η πλάκα ήταν εντελώς δυσανάγνωστη και έπρεπε να αντικατασταθεί. Ο φύλακας του νεκροταφείου ισχυρίστηκε ότι είχε σπάσει τον κώδικα το 1940, αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ την απάντηση. Στη δεκαετία του 1970, μια 94χρονη έλυσε τον κωδικό και είπε ότι ο Dr. Bean είχε γράψει για τις δύο συζύγους του.

Αν θέλετε να λύσετε τον γρίφο, σταματήστε το διάβασμα εδώ. Αν όχι...


Ξεκινώντας από το έβδομο γράμμα της έβδομης σειράς, η επιγραφή γράφει:

"In memoriam Henrietta, Ist wife of S. Bean, M.D. who died 27th Sep. 1865, aged 23 years, 2 months and 17 days and Susanna his 2nd wife who died 27th April, 1867, aged 26 years, 10 months and 15 days, 2 better wives 1 man never had, they were gifts from God but are now in Heaven. May God help me so to meet them there."

Στη μνήμη της Henrietta, 1ης συζύγου του S. Bean, M.D. η οποία πέθανε την 27 Σεπ. 1865, σε ηλικία 23 χρόνων, 2 μήνες και 17 ημέρες και της Susanna, της 2ης συζύγου του που πέθανε την 27η Απρ., 1867, σε ηλικία 26 χρόνων, 10 μηνών και 15 ημερών, οι 2 καλύτερες σύζυγοι που 1 άνδρας είχε ποτέ, ήταν δώρα από τον Θεό, αλλά τώρα είναι στον ουρανό. Είθε ο Θεός να με βοηθήσει, ώστε να τους συναντήσω εκεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου