Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Μια βόλτα στη μεγαλύτερη τζίντζερμπρεντ πόλη


Διαθέτει λίμνη, ρόδα και ένα τρένο που κινείται



Στο κέντρο της πόλης του Μπέργκεν στη Νορβηγία, γλυκιές μυρωδιές γαρίφαλου, κανέλας και μπαχαρικών αναδύονται από μια παλιά δημόσια πισίνα. Στο εσωτερικό της βρίσκεται μια τεράστια πόλη φτιαγμένη από τζίντζερμπρεντ που αξιώνει τον τίτλο της μεγαλύτερης πόλης του είδους στον κόσμο.



Κάθε χρόνο από το το 1991, όταν δηλαδή ξεκίνησε αυτή η χριστουγεννιάτικη παράδοση, η κοινότητα του Μπέργκεν μαζεύεται για να κατασκευάσει αυτό το μικροσκοπικό χειμωνιάτικο θαύμα. Σπίτια, πύργοι, τρένα, αυτοκίνητα και πλοία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από πραγματικό τζίντζερμπρεντ. Η πόλη περιέχει πάνω από 2.000 σπίτια σε μια βουνοπλαγιά γύρω από μια λίμνη.

Το 2012, οι δημιουργοί της πόλης έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει η διαδικασία της κατασκευής της πόλης:



Η κατασκευή σπιτιών από τζίντζερμπρεντ έχει γίνει κάτι σαν παράδοση από τις αρχές του 1800. Λέγεται ότι μετά τη δημοσίευση του παραμυθιού Χάνσελ και Γκρέτελ των αδελφών Γκριμ, οι Γερμανοί αρτοποιοί άρχισαν να δημιουργούν σπίτια από τζίντζερμπρεντ.
Αν και το Pepperkakebyen του Μπέργκεν δεν έχει ξεπεράσει το Gingerbread Lane της Νέας Υόρκης -μια κατασκευή από 1.020 τζίντζερμπρεντ κατασκευές- για το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, ωστόσο είναι ένα τεράστιο και εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου