Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Νο 45

Santa Claus Is Coming to Town

Βρυξέλλες, Βέλγιο, 25 Νοεμβρίου 2016 - από


Αλλά, για να μην χαλάμε και το "έθιμο"...


Η ταινία Ms. 45, γνωστή και ως Angel of Vengeance, είναι ένα αμερικάνικο exploitation θρίλερ του 1981, σε σκηνοθεσία του Abel Ferrara.

Ο ορισμός "ταινίες exploitation" (εκμετάλλευση, στα αγγλικά) αποτελεί μία ανεπίσημη ετικέτα, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε ταινία που γενικά θεωρείται ότι είναι χαμηλού προϋπολογισμό και χαμηλής ηθικής ή καλλιτεχνικής αξίας, και ως εκ τούτου προσπαθεί να κερδίσει την οικονομική επιτυχία με την "εκμετάλλευση" μιας τρέχουσας τάσης ή της επιθυμίας για μακάβριο θέμα.



Πώς να πεις "Καλά Χριστούγεννα" σε 26 διαφορετικές γλώσσες




The Nutcracker Zoetrope


The Nutcracker Zoetrope from tim Wheatley on Vimeo.

Αυτό το ζωοτρόπιο είναι κατασκευασμένο από 20 μπαλαρίνες που χορεύουν, 18 ποντίκια που πηδούν, 17 καρυοθραύστες που περπατούν και 1 χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φτιάχτηκε για μια διαδραστική έκθεση στο Κέντρο Τεχνών Riverhouse Barn, στο Walton-on-thames (Γουόλτον-ον-Τέιμς), μια πόλη κτισμένη στις όχθες του Τάμεση στην περιοχή Σάρρεϋ.


Τυχαία δεδομένα για κάθε χώρα στον κόσμο





Υπάρχουν 195 χώρες στον κόσμο. Δείτε μερικά τυχαία δεδομένα για κάθε μια.


"Αγοράσαμε ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ύψους 6 μέτρων και το κόψαμε στη μέση για να περνάει από την οροφή"



Για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ο χρήστης του twitter @aidanswalt αγόρασε να έλατο ύψους 20 ποδών, το οποίο -φυσικά- δεν χωρούσε στο σαλόνι του. Οπότε το έκοψε για ν φαίνεται ότι περνάει μέσα από τη στέγη του σπιτιού! - από


Ο σλαβικός Άγιος Βασίλης




Ο Ded Moroz είναι ένας σλαβικός μυθικός χαρακτήρας, παρόμοιος με τον Father Christmas. Η ακριβής μετάφραση είναι "Γέρος Πάγος". Ο Ded Moroz φέρνει δώρα στα παιδιά την Πρωτοχρονιά. Βοηθός του Ded Moroz είναι η εγγονή του, Snegurochka, που φοράει μακριές ασημί και μπλε ρόμπες και γούνινο καπέλο ή μια κορώνα σαν χιονονιφάδα. Είναι μοναδικό χαρακτηριστικό του Ded Moroz, αφού σε άλλες κουλτούρες δεν υπάρχουν θηλυκές σύντροφοι. - από


Αν δεν ήρθε ακόμα σε εσάς ο καλός Άγιος, μην ανησυχείτε...

από

... έχασε τον Ρούντολφ και κάπου στο δρόμο θα είναι!


Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας


από


Χιονισμένο πρωινό στο Όρεγκον, κοντά στο όρος Χουντ

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Michael Shainblum (@shainblumphotography) στις



Φώτης Κόντογλου - Χριστούγεννα στη σπηλιά

Η Γέννηση, Φώτης Κόντογλου, 1946, τοιχογραφία Ζωοδόχος Πηγή, Παιανία - πηγή

Χριστούγεννα παραμονές. Χριστούγεννα και χιονιάς πάντα πάνε μαζί. Μα εκείνη τη χρονιά οι καιροί ήτανε φουρτουνιασμένοι παρά φύση. Χιόνι δέν έρριχνε. Μοναχά που η ατμόσφαιρα ήτανε θυμωμένη, και φυσούσανε σκληροί βοριάδες με χιονόνερο και μ’ αστραπές. Καμμιά βδομάδα ο καιρός καλωσύνεψε και φυσούσε μια τραμουντάνα που αρμενιζότανε. Μα την παραμονή τα κατσούφιασε. Την παραμονή από το πρωΐ ο ουρανός ήτανε μαύρος σαν μολύβι, κ’ έπιασε κ’ έρριχνε βελονιαστό χιονόνερο. - Η συνέχεια εδώ.


Πόσο θα κόστιζαν στον Άγιο Βασίλη τα παιχνίδια και η παράδοσή τους;


Για να φτιαχτούν τα παιχνίδια το κόστος θα ήταν 24,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να παραδοθούν μέσω οδικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών άλλα 683 εκατομμύρια δολάρια. Η ολοκλήρωση της παράδοσης όμως θα γινόταν μετά από 2 μήνες. Οπότε, αν θα έπρεπε να γίνει μέσα σε μια βραδιά, το κόστος των αερομεταφορών θα ήταν 95,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως, δεν υπάρχουν αρκετά αεροπλάνα στον κόσμο για να γίνει η παράδοση μέσα σε μια μέρα και η χωρητικότητα των αεροδρομίων είναι περιορισμένη, οπότε, αν χρησιμοποιούνταν κάθε εμπορικό και στρατιωτικό αεροπλάνο στον κόσμο (υπάρχουν συνολικά 40.000 αεροπλάνα), θα χρειαζόντουσαν περίπου 5 ημέρες.

Αναλυτικά, εδώ.


Πώς λένε σε μερικές χώρες τον Άγιο Βασίλη;





Περισσότερα εδώ


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου