Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οι μυστηριώδεις εικόνες που εμφανίζονται σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία

Μια θολή φωτογραφία του 1992 που δείχνει το πρόσωπο μιας γυναίκας

Και περιβάλλονται από θρύλους του παραφυσικού.



Τον Αύγουστο του 1971 περίεργα στίγματα άρχισαν να εμφανίζονται στο πάτωμα της κουζίνας ενός σπιτιού στο Bélmez de La Moraleda, ένα μικρό χωριό στην Ανδαλουσία. Τα απόκοσμα σημάδια έμοιαζαν σαν ανθρώπινα πρόσωπα, προκαλώντας ένα ενδιαφέρον δεκαετιών για τα "πρόσωπα του Bélmez".

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η María Gómez Cámara, παρατήρησε μια κηλίδα στο δάπεδο της κουζίνας της, το οποίο, αργότερα, φαινόταν να δείχνει ένα ενοχλητικό πρόσωπο. Επίσης, φαινόταν ότι η κηλίδα είχε μετακινηθεί.

Η María προσπάθησε να καθαρίσει το πρόσωπο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο σύζυγός και ο γιος της κατέστρεψαν το σημάδι με κασμά και έριξαν τσιμέντο από πάνω.

Φωτογραφία του σπιτιού το 2012 με μια πινακίδα με το ωράριο επισκέψεων

Όμως, οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες. Μια εβδομάδα αργότερα, το πρόσωπο επανεμφανίστηκε και αυτή την φορά και άλλα μαζί. Η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα και άρχισαν να μιλάνε για το "La Casa de las Caras" (σπίτι των προσώπων), κάτι που τράβηξε πολλούς επισκέπτες στο σπίτι. Όλοι ήθελαν να δουν αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο με τα μάτια τους.

Ειδικοί του κόσμου της παραψυχολογίας έσπευσαν στο σπίτι και ταυτίστηκαν στο να καταγράψουν το φαινόμενο ως ένα μεγάλο μυστήριο. Λέγεται μάλιστα ότι κατέγραψαν ακόμη και ψυχοφωνές στο σπίτι. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όταν έσκαψαν το πάτωμα, βρήκαν σκελετούς θαμμένους από κάτω.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη, έριξαν νέο τσιμέντο και όλοι πίστεψαν ότι το φαινόμενο είχε εξαφανιστεί μια για πάντα. Όμως, δύο εβδομάδες αργότερα, άρχισε να εμφανίζεται ένα άλλο πρόσωπο, διαφορετικό αυτή την φορά.

Το πρώτο από τα πρόσωπα του Bélmez, που αποκαλείται "la Pava" (η γαλοπούλα) τον Μάιο του 2012

Τότε ήταν που οι σκεπτικιστές σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για μια φάρσα. Είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η οικογένεια χρησιμοποιούσε κάποιο χρώμα ή κάποιο χημικό στοιχείο για να δημιουργήσει τις εικόνες ώστε να προσελκύσει τουρίστες στο σπίτι τους και να έχει κέρδη από αυτό.

Η María πέθανε το 2004, αλλά οι περίεργοι λεκέδες, ίσως τώρα ακόμα πιο παραμορφωμένοι, εξακολουθούν να υπάρχουν.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου