Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Κάποιος έφτιαξε ένα "deepfake" της ομιλίας του Νίξον για μια ενδεχόμενη καταστροφή στη Σελήνη και είναι ανατριχιαστικό


Το Ιούλιο του 1969, μεγάλο μέρος του κόσμου γιόρτασε "ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα". 50 χρόνια αργότερα, τίποτα δεν είναι τόσο απλό.



Το Event of Moon Disaster (Εκδήλωση για την Καταστροφή στη Σελήνη) απεικονίζει τις δυνατότητες των τεχνολογιών deepfake επαναπροσδιορίζοντας αυτό το σημαντικό φαινόμενο. Τι θα συνέβαινε αν η αποστολή Απόλλων 11 είχε πάει στραβά και οι αστροναύτες δεν είχαν επιστρέψει στη Γη; Προετοιμάστηκε μια ομιλία για αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν εκφωνήθηκε ποτέ, από τον πρόεδρο Νίξον. Μέχρι τώρα.

Αυτό το project μας προσκαλεί σε αυτή την εναλλακτική ιστορία και μας ζητά να δούμε πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να κάμψουν, να ανακατευθύνουν και να μπερδέψουν την αλήθεια γύρω μας.

Το deepfake (σύνθετο από το "deep", δηλαδή "βαθιά μάθηση", και το "fake", δηλαδή "ψεύτικο") είναι μέσα που παίρνουν την υπάρχουσα εικόνα ή βίντεο ενός ατόμου και τα αντικαθιστούν με την ομοιότητα κάποιου άλλου χρησιμοποιώντας τεχνητά νευρωνικά δίκτυα. Τα deepfake έχουν τραβήξει μεγάλη προσοχή λόγω τις χρήσεις τους σε πορνογραφικά βίντεο διάσημων, ψευδείς ειδήσεις, hoax και οικονομικές απάτες. - πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου