Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ο γρίφος στην κεντρική είσοδο στην Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ


Τα κόκκινα γράμματα στο λιθόστρωτο που οδηγούν στη βιβλιοθήκη αποτελούν ένα μυστήριο κώδικα.



Η είσοδος στη νέα Κεντρική Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ είναι ένας διάδρομος μήκους 22 μέτρων, με διάσημους τίτλους από βιβλία, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Τα λευκά ονόματα έρχονται σε αντίθεση με τον γκρίζο γρανίτη, κάτι που κάνει αδύνατο να παρατηρήσει κανείς τα φαινομενικά τυχαία κόκκινα γράμματα που είναι κρυμμένα ανάμεσα στις λέξεις.



Τα κόκκινα γράμματα αποτελούν έναν γρίφο, έναν μυστηριώδη κώδικα που είναι σκόπιμα ενσωματωμένος στο διάδρομο για να ερεθίσει την περιέργεια των επισκεπτών. Η βιβλιοθήκη ποτέ δεν αποκάλυψε την απάντηση στον γρίφο με τα κόκκινα γράμματα. Πρέπει οι επισκέπτες να τον λύσουν μόνοι τους. Για να σπάσει ο κώδικας πρέπει να τοποθετήσει κανείς όλα τα κόκκινα γράμματα στη σειρά. Όλα μαζί αποτελούν ένα στοιχείο.

Η αίθουσα ανάγνωσης


Εκτός από τον γρίφο, η βιβλιοθήκη είναι ένα κόσμημα για την πόλη. Βρίσκεται ανάμεσα στο Παγκόσμιο Μουσείο -το οποίο διαθέτει μεγάλες αρχαιολογικές και εθνολογικές συλλογές, αλλά και από τις φυσικές επιστήμες- και την Πινακοθήκη Walker.

Ο γρίφος ίσως οδηγήσει σ' αυτό το βιβλίο

Ανάμεσα στις συλλογές της Βιβλιοθήκης υπάρχουν αντικείμενα που χρονολογούνται πριν από 800 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων μερικών βρετανικών "διαμαντιών", όπως χειρόγραφες επιστολές της Βασίλισσας Βικτωρίας, του Πρίγκιπα Αλβέρτου και της Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, αλλά και αξιοσημείωτη παρουσία στον τομέα της στατιστικής, της "Κυρίας με το Φανάρι", Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, καθώς και ένα παιδικό δοκίμιο του Πωλ ΜακΚάρτνεϋ.

Το αίθριο μέσα στην Βιβλιοθήκη

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου