Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Το μικρότερο χειροποίητο σετ σκακιού


Ο καλλιτέχνης Ara Ghazaryan έχει ένα εξαιρετικό μάτι για τη λεπτομέρεια. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην τελευταία του δουλειά, το μικρότερο χειροποίητο σετ σκακιού στον κόσμο.



Δείτε ακόμη:
Μερικά από τα πιο όμορφα και παράξενα σετ σκακιού
Ένα σετ σκακιού που αναπαριστά τη Μάχη της Ισσού
Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα πιο διάσημα πιόνια σκακιού του κόσμου

Η σκακιέρα και τα πιόνια είναι φτιαγμένα σε μια απίστευτα μικρή κλίμακα. Η σκακιέρα έχει διαστάσεις 15,3x15,3 χιλιοστά και μικρότερη από ένα νόμισμα. Από τα πιόνια, οι Βασιλιάδες είναι οι ψηλότεροι, με ύψος 4,8 χιλιοστά, ενώ τα μικρότερα πιόνια, οι στρατιώτες, έχουν ύψος 2,3 χιλιοστά. Όλο το σετ ζυγίζει 6,63 γραμμάρια.


Οι οδηγίες των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες είναι ότι ένα σετ πρέπει να είναι ακριβές στην κλίμακα και να μπορεί να είναι λειτουργικό όπως το πρωτότυπο καθημερινό. Έτσι, ο καλλιτέχνης -με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας- σχεδίασε ο σετ ώστε να μπορεί κάποιος να παίξει -αν οι αντίπαλοι έχουν σταθερό χέρι!



Τα υλικά που χρησιμοποιείσαι για την κατασκευή του σκακιού ίσως να είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτό το μικροσκοπικό αριστούργημα. Η σκακιέρα είναι κατασκευασμένη από πολυτελές βραζιλιάνικο ξύλο κερασιάς και κίτρινο και λευκό χρυσό 18 καρατίων, ενώ σε κάθε γωνία της σκακιέρας υπάρχουν μικρά διαμάντια.

Το κατόρθωμα του Ara κατέρριψε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 2008. Ο προηγούμενος κάτοχος είχε διαστάσεις 18x18 χιλιοστά, ενώ το μικρό πιόνι έχει ύψος 4 χιλιοστά.


από: guinness world records

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου