Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ένας πρώην μοναχός χτίζει το δικό του ναό εδώ και 50 χρόνια


Οι χτίστες και οικοδόμοι που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τους πιο διάσημους καθεδρικούς ναούς στον κόσμο, είχαν ολόκληρους στρατούς από εργάτες για να τους βοηθήσουν να καταφέρουν το στόχο τους εν εύθετο χρόνο.

Αλλά ο πρώην μοναχός του Τάγματος των Τραπιστών, Justo Gallego Martinez, χτίζει έναν καθεδρικό μόνος του, κάθε μέρα από το 1963, παρόλο που ξέρει ότι δεν θα μπορέσει να τον ολοκληρώσει πριν πεθάνει.



Δείτε ακόμη:
Whitby Abbey: Τα ερείπια που ενέπνευσαν τον Μπραμ Στόκερ και έδωσε ζωή στον Δράκουλα
Μια μικρή εκκλησία σε ένα μικροσκοπικό κομμάτι γης στη Ρωσία

Τα παρεκκλήσια μέσα σε μια βελανιδιά 1000 χρόνων!
Ακόμη 6 βυθισμένες εκκλησίες
"Διάφανη" εκκλησία

Ο Justo Gallego Martinez - πηγή

Το βίντεο επικεντρώνεται στον Justo Gallego Martinez και την αποστολή του να χτίσει ένα μνημειώδες καθεδρικό ναό προς τιμή της Παναγίας του Πυλώνα (Nuestra Señora del Pilar) σε ένα οικόπεδο που κληρονόμησε κοντά στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Θα εκπλαγείτε με το τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο πρώην μοναχός με τα δύο χέρια του -συνήθως ξεκινάει να εργάζεται στις 6 το πρωί και δουλεύει επί 10 ώρες συνεχόμενα εκτός από τις Κυριακές- και ο οποίος δεν διαθέτει ούτε οποιαδήποτε οικοδομική άδεια, αλλά ούτε έχει την ευλογία της καθολικής εκκλησίας.



Οι εργασίες ξεκίνησαν την 12 Οκτωβρίου του 1961 -ημέρα που εορτάζεται η Παναγία του Πυλώνα), χωρίς κάποιο σχέδιο για το κτίριο. Ο Gallego Martínez αρχικά απλά ισοπέδωσε το έδαφος και χάραξε πάνω του ένα σχέδιο. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Λευκός Οίκος στις ΗΠΑ και διάφορα κάστρα και εκκλησίες στην Ισπανία.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του κεντρικού κτιρίου είναι 20x50 μέτρα και η συνολική δομημένη επιφάνεια περίπου 8.000 τετ. μέτρα. Κάτω από το κεντρικό κτίριο υπάρχει μια κρύπτη και δίπλα ένα συγκρότημα με ήσσονος ξωκλήσια, μοναστήρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια βιβλιοθήκη. Ο θόλος του κεντρικού κτιρίου (σύμφωνα με το πρότυπο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου) είναι περίπου 40 μέτρα σε ύψος και 12 σε διάμετρο.

Τα περισσότερα από τα δομικά υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο πρώην μοναχός είναι από ανακυκλώσιμα υλικά -για παράδειγμα, οι στήλες είναι από παλιά βαρέλια βενζίνης. Το ανέγερση του κτιρίου έγινε χωρίς γερανό.

Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Don Justo είχε δηλώσει ότι -με την απαραίτητη χρηματοδότηση- το κτίριο θα ολοκληρωθεί σε δύο με τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου