Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

1,3 εκατομμύρια χήνες!

Οι απίστευτες φωτογραφίες που θα δείτε είναι από τη μετανάστευση ενός είδος χήνας, της Snow goose, γνωστή για τα λευκά φτερά της με μαύρες άκρες. Είναι επίσης γνωστή ως μπλε χήνα εξαιτίας μιας μπλε-γκρι παραλλαγής στο χρώμα της.

Το κοπάδι (αν μπορείς να το πεις έτσι!) αποτελείται από 1,3 εκατομμύρια χήνες και το φωτογράφισε ο Mike Hollingshead, ο οποίος πέρασε 22 ημέρες παρατηρώντας το τεράστιο κοπάδι στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Squaw Creek, στο βορειοδυτικό Μισούρι, αυτή την άνοιξη.

"Ο θόρυβος από τις κραυγές τους έμεινε στο μυαλό μου για πολλές ώρες", λέει ο 35χρονος φωτογράφος από τη Νεμπράσκα, ο οποίος το 2004 εγκατέλειψε τη δουλειά του σε ένα εργοστάσιο, για να κυνηγάει καταιγίδες (υπάρχουν φωτογράφοι που ακολουθούν supercell (ένα είδος ανεμοστρόβιλου) που μπορεί να μετατραπούν σε καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους).

Το τεράστιο κοπάδι διανύει περίπου 4.000 χλμ μέχρι το Squaw Creek με αφετηρία τον Κόλπο του Μεξικού για την αναπαραγωγή.

"Μερικές φορές φαίνεται σαν να βλέπεις μια χιονοθύελλα. Το μυαλό σου μπορεί να μπερδευτεί βλέποντας μόνο τα πουλιά, μιας και δεν μπορείς να δεις τίποτα άλλο", αναφέρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου