Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Η καλύβα που γυρίστηκε το Evil Dead

Σκηνή από την ταινία

Για την ακρίβεια, ότι έχει απομείνει από αυτήν.



Στα δάση του Μοριστάουν του Τενεσί βρίσκεται ότι έχει απομείνει από την καμινάδα που το Νεκρονομικό συνάντησε την πύρινη καταστροφή του. Αυτό, μαζί με μια τρύπα στο έδαφος, σε μέγεθος τάφου, όπου ένας δαίμονας κλειδώθηκε σε ένα κελάρι στην απελπισμένη προσπάθειά του να δελεάσει την νεαρή Linda στην καταστροφή της.


Αυτό είναι το μέρος της καλύβας όπου ο Σαμ Ράιμι γύρισε το αρχικό The Evil Dead (Το καταραμένο άσμα, στα ελληνικά) το 1981. Η καλύβα καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο -τότε- 21χρονος σκηνοθέτης Σαμ Ράιμι ήταν πρόθυμος να κάνει σχεδόν τα πάντα για το πλάνο του, όπως το να κάνει ελιγμούς με ένα ποδήλατο κατεβαίνοντας έναν δασώδη λόφο και, μέσω της πίσω πόρτας της καλύβας, να σταματήσει λίγο πριν από τον Μπρους Κάμπελ για να έχει το πλάνο που κλείνει την ταινία. Αν και πρόκειται για μια αμφισβητούμενη ιστορία, λέγεται ότι οι δυο τους σχεδόν σκοτώθηκαν ενώ γύριζαν την ταινία.

Η "είσοδος"

Το τζάκι

Έξω από το Μοριστάουν υπάρχει μια μικρή διαδρομή που που καταλήγει σε ένα φράχτη από συρματόπλεγμα μιας και πρόκειται για ένα ιδιωτικό μέρος. Πίσω από τον φράχτη βρίσκονται τα απομεινάρια της καλύβας, στην ουσία, μόνο τα θεμέλιά της.

Twin Trees

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου