Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

6 φορές που αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο έχουν αναβληθεί επισήμως λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν το 2021, μιας και ο Καναδάς, η Αυστραλία και άλλες χώρες ανακοίνωσαν ότι δε θα στείλουν αθλητές τον Ιούλιο.



Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός διαγωνισμός στον κόσμο, στον οποίο συνήθως συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10.000 αθλητές από δεκάδες χώρες κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι θερινοί, αλλά και οι χειμερινοί, Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εξαιρετικά σπάνιο να αναβληθούν ή να ακυρωθούν. Από το 1896, όταν άρχισαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, κάτι τέτοιο έχει συνέβη ξανά μόλις έξι φορές -και συνήθως λόγω κάποιου πολέμου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια των Α' και Β' Παγκοσμίων Πολέμων. Οι θερινοί αγώνες του 1940 είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Τόκιο, αναβλήθηκαν λόγω του πολέμου και μεταφέρθηκαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου τελικά αργότερα ακυρώθηκαν. Η σημερινή πανδημία του κοροναϊού σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Αγώνες αναβάλλονται προσωρινά για κάποιον λόγο διαφορετικό από τον πόλεμο.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο.

1916, Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Βερολίνο, Γερμανία

1940, Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο, Ιαπωνία και Ελσίνκι, Φιλανδία

1940, Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, Γερμανία

1944, Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

1944, Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Κορτίνα Ντ'Αμπέτσο, Ιταλία

2020, Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο, Ιαπωνία

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου