Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ένα πάρκο με μινιατούρες κτηρίων του αρχαίου Σιάμ


Μπορεί κανείς να δει -με ένα ποδήλατο- όλα τα αρχιτεκτονικά ορόσημα της Ταϊλάνδης, συν μερικά φανταστικά.



Η Αρχαία Πόλη, ή το Αρχαίο Σιάμ, προσφέρει κάτι που ελάχιστα άλλα μέρη μπορούν να προσφέρουν. Τον γύρο των μεγαλύτερων αρχιτεκτονικών κτηρίων με ένα ποδήλατο.



Το πάρκο, έκτασης 0,81 τετ. χλμ, με τα υπό κλίμακα αντίγραφα των σημαντικότερων κτηρίων της Ταϊλάνδης, έχει ως στόχο να φέρει τους Ταϊλανδούς στις ρίζες τους, στο αρχαίο βασίλειο του Σιάμ. Μπορεί κανείς να περιηγηθεί το πάρκο, που έχει το σχήμα της χώρας, με ποδήλατο (2 και 3 θέσεων) ή με αμαξίδιο του γκολφ.


Ορισμένα κτίρια είναι αντίγραφα των κανονικών, άλλα είναι κτήρια τα οποία έχουν καταστραφεί ή έχουν μείνει απομεινάρια τους, ενώ υπάρχουν και φανταστικά. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κτήρια ψεύτικα. Ένας ξύλινος ναός έχει μεταφερθεί από την βόρεια Ταϊλάνδη και ανακατασκευάστηκε επιτόπου.




Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον -και εντελώς φανταστικό- κτήριο βρίσκεται μέσα στο νερό και γύρω του είναι το τεράστιο, ανοικτό στόμα ενός ψαριού. Στο πάρκο υπάρχει το αντίγραφο του παλατιού Sanphet Prasat στην πόλη Αγιουτάγια. Πρόκειται για ένα τεράστιο αντίγραφο με πολύπλοκη και περίτεχνη διακόσμηση, που μπορεί κανείς να βρεθεί μέσα στην μεγάλη αίθουσα. Αν και είναι αντίγραφο, απαγορεύεται στον επισκέπτη να καθίσει στους θρόνους.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου