Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

1200 πέτρινα γλυπτά στέκονται φρουροί σε ένα μονοπάτι σε έναν βουδιστικό ναό στο Κιότο της Ιαπωνίας


Ο βουδιστικός ναός Otagi Nenbutsu-ji βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο και είναι περιτριγυρισμένος από περισσότερα από 1.000 εντυπωσιακά πέτρινα γλυπτά.



Ο ναός, επειδή βρίσκεται μακριά από τα πιο τουριστικά μέρη του Κιότο, είναι σαν μια όαση ηρεμίας.


Αλλά τα δεν ήταν πάντα έτσι. Ο ναός ιδρύθηκε από την αυτοκράτειρα Shōtoku στα μέσα του 8ου αιώνα. Αν και καταστράφηκε από την πλημμύρα του ποταμού Kamo, ξαναχτίστηκε ως παρακλάδι ενός κοντινού ναού. Τον 13ο αιώνα, καταστράφηκε ξανά κατά τη διάρκεια εμφυλίου πολέμου. Ο ναός μεταφέρθηκε στην σημερινή του θέση το 1922 και το 1950 υπέστη ζημιές λόγω ενός τυφώνα. Τότε αποφασίστηκε ότι ο ναός έπρεπε να ξαναχτιστεί αλλά σε διαφορετική, πιο ασφαλή τοποθεσία.



Αντί να εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για τον αρχαίο ναό, ένας από τους ιερείς του άρχισε να τον ανακατασκευάζει κομμάτι-κομμάτι στη νέα θέση. Όμως, έκανε κάτι περισσότερο από το να ανακατασκευάσει απλά το κτίριο. Ενώ εργαζόταν, πρόσθετε και βουδιστικά πέτρινα γλυπτά, ενώ έμαθε στους κατοίκους της πόλης πώς να δημιουργούν και αυτοί γλυπτά, και τελικά, τα δικά του είναι ανακατεμένα ανάμεσα σε πολλά άλλων.


Σήμερα, 1.200 πέτρινα αγάλματα που απεικονίζουν τους μαθητές του Βούδα γεμίζουν το χώρο.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου