Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η φρικιαστική, αληθινή ιστορία του Ronald DeFeo Jr. και των δολοφονιών του Amityville

Το σπίτι των DeFeo, στην 112 Ocean Avenue στο Amityville της Νέας Υόρκης

Τον Νοέμβριο του 1974, ο Ronald DeFeo Jr. σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά του και ενέπνευσε μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες τρόμου όλων των εποχών: τις δολοφονίες στο Amityville της Νέας Υόρκης.



Και μόνο η αναφορά του Amityville στη Νέα Υόρκη μπορεί να προκαλέσει ρίγη. Καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι ένα από τα εμβληματικά, ολλανδικά, αποικιακά σπίτια της πόλης μπήκε στη λίστα Top 10 Στοιχειωμένων Σπιτιών του περιοδικού TIME εξαιτίας των περιβόητων δολοφονιών που έλαβαν χώρα εκεί.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου - πηγή

Αυτό οφείλεται -σχεδόν εξ ολοκλήρου- στο βιβλίο του 1977 και αργότερα στην franchise ταινία "The Amityville Horror". Αν και, παρά τον ισχυρισμό του βιβλίου ότι αναφέρει την "αληθινή ιστορία" του στοιχειωμένου σπιτιού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ένοικοι της 112 Ocean Avenue -ο George και η Kathy Lutz- έβγαλαν την ιστορία από το μυαλό τους, η οποία έχει γίνει πλέον αστικός μύθος.

Ωστόσο, αυτό που δεν ήταν κατασκεύασμα ήταν οι αδιανόητες δολοφονίες που έγιναν στο σπίτι πριν γίνουν ιδιοκτήτες του οι Lutz.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου του 1974, έξι μέλη της οικογένειας DeFeo δολοφονήθηκαν στα κρεβάτια τους με τουφέκι. Ο 23χρονος Ronald "Butch" DeFeo Jr., το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ομολόγησε ότι σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά του εν ψυχρώ. Νεκροί ήταν οι γονείς του, Louise και Ronald DeFeo Sr. και τα αδέλφια του, η 18χρονη Dawn, η 13χρονη Allison, ο 12χρονος Marc και ο 9χρονος John Matthew.

Οι φρικιαστικές δολοφονίες του Amityville θεωρούνται οι καταλύτες για τα πνεύματα που στοιχειώνουν την 112 Ocean Avenue. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η οικογένεια DeFeo ήταν θύματα του σπιτιού.

Υπάλληλοι του γραφείου του ιατροδικαστή στο Amityville με ένα από τα πτώματα του σπιτιού

Οπότε, πριν από τις δολοφονίες, όντως υπάρχει ήδη ένα κακό πνεύμα στο σπίτι και αναγκάζει έναν νεαρό άνδρα να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένειά του;

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η παιδική ηλικία του Ronald DeFeo Jr. ήταν πολύ άνετη, αλλά όχι ικανοποιητική. Ο πατέρας του ήταν αυταρχικός και καταχρηστικός, ενώ η μητέρα του φαινόταν να ξεθωριάζει υπό την υπερβολική του προσωπικότητα. Λόγω αυτών, ο Ronald DeFeo Jr ήταν ένας προβληματικός έφηβος. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, άρχισε τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ενώ έφτασε και στο σημείο να απειλήσει τον πατέρα του με όπλο. Οι γονείς του έλπιζαν ότι μια εβδομαδιαία επιδότηση και διάφορα δώρα θα κατεύναζαν τον γιο τους. Στα 18 του, ο Ronald είχε δουλειά στην οικογενειακή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, αλλά σπάνια εμφανιζόταν.

Έτσι, εκείνη την ημέρα του 1974, δεν ήταν ασυνήθιστο που ο Ronald αποφάσισε να φύγει από τη δουλειά το απόγευμα λόγω... πλήξης. Πήγε σε ένα μπαρ όπου συνάντησε κάποιους φίλους τους. Έπαιρνε τηλέφωνο συνεχώς στο σπίτι του, αλλά δεν απαντούσε κανείς και διαμαρτυρόταν γι' αυτό σε οποιονδήποτε τον άκουγε. Τελικά, έφυγε από το μπαρ. Την επόμενη φορά που κάποιος θα έβλεπε τον Ronnie, ολόκληρη η πόλη του Amityville θα άλλαζε για πάντα.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο Ronald Defeo Jr.

Σύμφωνα με το βιβλίο "American Mass Murdersrs" της Valrie Plaza, ο DeFeo επέστρεψε στο μπαρ γύρω στις 6:30 π.μ., φωνάζοντας, "Πρέπει να με βοηθήσετε! Νομίζω ότι πυροβόλησαν τη μητέρα και τον πατέρα μου!". Κάποιοι τον ακολούθησαν στο σπίτι στην Ocean Avenue και έγιναν μάρτυρες της φρικιαστικής σκηνής.

Έξι σώματα ήταν ξαπλωμένα μπρούμυτα στα κρεβάτια τους. Τα θύματα φαινόταν ότι είχαν πυροβοληθεί με ένα πολύ δυνατό όπλο, περίπου στις 3:15 π.μ..

Ωστόσο, υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν κολλούσαν. Στα σώματα δεν υπήρχαν ενδείξεις πάλης ή στοιχεία που να αποδεικνύει ότι τα θύματα ήταν ναρκωμένα. Κανένας από τους γείτονες που έτυχε να μην κοιμάται δεν ανέφερε πυροβολισμούς, παρά μόνο το σκυλί της οικογένειας που γαύγιζε όλη τη νύχτα.

Μετά από την έρευνα της αστυνομίας και καθώς η αστυνομία σημείωσε ότι η οικογένεια είχε πεθάνει πριν από τις 6 το πρωί, το άλλοθι του Ronald -ότι ήταν στη δουλειά και μετά στο μπαρ- άρχισε να καταρρέει. Ο DeFeo άλλαξε έξαλλα την ιστορία του -όπως έκανε και αρκετές ακόμη φορές καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας για τις δολοφονίες. Μάλιστα, κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι την οικογένειά του είχε σκοτώσει ο εκτελεστής της μαφίας Louis Falini και τον ανάγκασε να τον βλέπει όταν το έκανε. Όμως, ο Falini είχε ακλόνητο άλλοθι και σύντομα ο DeFeo ομολόγησε στην αστυνομία αυτό που υποτίθεται ότι είναι η αλήθεια: είχε δολοφόνησε ο ίδιος την οικογένειά του.

Αστυνομικοί συνοδεύουν τον Ronald DeFeo Jr.

Ο DeFeo δικάστηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1975. Ο δικηγόρος του, William Weber, υπέβαλε αίτημα παραφροσύνης, δηλώνοντας ότι ο εναγόμενος άκουγε φωνές που του έλεγαν να σκοτώσει την οικογένειά του. Ωστόσο, η εισαγγελική αρχή ισχυρίστηκε ότι ενώ ο DeFeo ήταν πράγματι ταραγμένος υπό την επήρεια ναρκωτικών, ήξερε τι έκανε όταν διέπραξε τις δολοφονίες. Οι ένορκοι τον καταδίκασαν για έξι δολοφονίες δευτέρου βαθμού και του επέβαλαν έξι ποινές, από 25 χρόνια φυλάκιση μέχρι και ισόβια.

Σε μια μεταγενέστερη εκδοχή της ιστορίας του, ο DeFeo ισχυρίστηκε ότι η αδελφή του Dawn σκότωσε τον πατέρα τους, και στη συνέχεια η απελπισμένη μητέρα τους σκότωσε όλα τα αδέλφια. Σε αυτό το σενάριο, ο DeFeo σκότωσε μόνο τη μητέρα του. Το 1990, σε μια άλλη εκδοχή από τον ίδιο, η Dawn πυροβόλησε όλους τους DeFeo, προτού την σκοτώσει εκείνος. Υπάρχουν και άλλες θεωρίες οι οποίες τοποθετούν ακόμη έναν εκτελεστή στο σπίτι.

Αν και οι ιστορίες του στοιχειωμένου σπιτιού στο Amityville είναι υπό αμφισβήτηση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ronald DeFeo Jr. ήταν παρών στη μαζική δολοφονία της οικογένειάς του. Όμως, το ερώτημα παραμένει: είναι το σπίτι πραγματικά στοιχειωμένο;

Ο George και η Kathy Lutz, οι πρώην ιδιοκτήτες του στοιχειωμένου σπιτιού στην οδό 112 Ocean Avenue στο Amityville

Ο συνήγορος του DeFeo Jr., William Weber, ενεπλάκη στον λαϊκό μύθο περισσότερο απ' ό, τι θα περίμενε κανείς. Ισχυρίζεται ότι οι George και Kathy Lutz -οι επόμενοι ένοικοι του σπιτιού για μόλις 28 ημέρες- τον προσέγγισαν με μια ιδέα για ένα βιβλίο και του είπαν, "Δημιουργήσαμε αυτή την ιστορία τρόμου με την βοήθεια πολλών μπουκαλιών κρασιού... Είναι μια φάρσα". Αργότερα, ο Weber έκανε μήνυση εναντίον των Lutz επειδή πήγαν την "ιστορία" του στοιχειώματος σε άλλο εκδότη. Ζήτησε μερίδιο -60 εκατομμύρια δολάρια- από τα κέρδη. Τελικά, τα βρήκαν εκτός δικαστηρίου για 2.500 δολάρια συν 15.000 δολάρια για τις υπηρεσίες του που συνδέονται με το βιβλίο και κάποια μεταγενέστερη ταινία.

Είτε επιλέξει κανείς να πιστέψει ότι το σπίτι στο Amityville είναι στοιχειωμένο ή όχι, υπάρχουν ακόμη μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ένας από τους γιους των Lutz, ο Daniel, ισχυρίζεται ότι τον κατείχε ένα πνεύμα, σαν τον Regan MacNeil στον Εξορκιστή. Ο άλλος γιος τους, ο Christopher, επιμένει έντονα ότι είχε παραφυσικές περιπέτειες, συμπεριλαμβανομένης μιας παρουσίας που είδε και ήταν "τόσο σαφή όσο μια σκιά" η οποία είχε τη μορφή ενός ανθρώπου και η οποία κινήθηκε προς το μέρος του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η αφίσα της πρώτης ταινίας, Το εξοχικό σπίτι του μυστηρίου (The Amityville Horror, 1979), της σειράς -πολλές από τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση εκτός από την αναφορά- με θέμα τις δολοφονίες στο Amityville - πηγή

Είναι ενδιαφέρον ότι, για την ιστορία τους, ο George και η Kathy έκαναν τη δοκιμασία του ανιχνευτή ψεύδους και πέρασαν.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου