Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Το Winchester Mystery House φτιαγμένο με πάνω από 7.500 LEGO


Συχνά, το Winchester Mystery House κατατάσσεται μεταξύ των στοιχειωμένων σπιτιών στη Γη.



Δείτε ακόμη:
Η αληθινή ιστορία του Winchester Mystery House - Μέρος 1ο

Ένα μοντέλο του Winchester Mystery House από LEGO κατασκευάστηκε για το νέο LEGOLAND Discovery Center Bay Area και χρειάστηκε πάνω από 200 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί. Αποτελείται από περισσότερα από 7.500 πλαστικά τουβλάκια, με 400 διαφορετικά στοιχεία LEGO, που καταγράφουν λεπτομέρειες της πρόσοψης του σπιτιού, αλλά και μια φιγούρα της ιδιοκτήτριας του κανονικού σπιτιού, Σάρα Ουιντσέστερ.

Αεροφωτογραφία του πραγματικού σπιτιού - πηγή

Το 1886, η Σάρα Ουιντσέστερ ξεκίνησε να κατασκευάζει το ομώνυμο αρχοντικό της στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και δεν σταμάτησε μέχρι το θάνατό της το 1922. Σύμφωνα με τον μύθο, ένα μέντιουμ την προειδοποίησε ότι θα στοιχειωνόταν από τα θύματα των τυφεκίων Winchester -ήταν η χήρα του γιου του ιδρυτή της εταιρείας Winchester Repeating Arms Company-, εκτός αν δημιούργησε ένα σπίτι για να κατευνάσει τα πνεύματα. Αυτός ο φόβος μπορεί να εξηγήσει μερικά από τα πιο περίεργα στοιχεία -όπως οι σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά και μια πόρτα που ανοίγει σε μια διώροφη καταπακτή- του σπιτιού.




Κάθε LEGOLAND Discovery Center διαθέτει ένα μοντέλο από LEGO κάποιου τοπικού ορόσημου και, σε μια ψηφοφορία στο Bay Area, 2000 άνθρωποι επέλεξαν το Winchester Mystery House.


πηγή

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου