Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Η παράξενη "σκάλα των φαντασμάτων" στο Τόκιο της Ιαπωνίας


Η Obake Kaidan, που στα ιαπωνικά σημαίνει "σκάλα των φαντασμάτων", έχει 40 σκαλιά ανεβαίνοντας και 39 κατεβαίνοντας.Στην περιοχή Νεζού του Τόκιο, υπάρχει μια πέτρινη σκάλα που είναι διάσημη για το παράξενο χαρακτηριστικό της. Είναι γνωστή ως Obake Kaidan (Σκάλα των Φαντασμάτων), έχει 40 σκαλιά ανεβαίνοντας, αλλά 39 κατεβαίνοντας.


Κάποτε, η σκάλα ήταν πολύ στενή και σκοτεινή, ανάλογη του ψευδώνυμού της, αλλά μετά από επέκταση, προστέθηκε μια χειρολαβή και το πλάτος της διπλασιάστηκε. Όμως, τα σκαλιά της δεν ίσα σε αριθμό.


Πολλοί αστικοί μύθοι την περιβάλλουν, μερικοί αληθοφανείς και μερικοί εξεζητημένοι, όπως για παράδειγμα ότι τα σκαλιά είναι από ταφόπλακες, ή αν κανείς τα μετρήσει προκαλούνται ανεξήγητοι θάνατοι.


Όμως η αλήθεια είναι πολύ απλή, αν και ελάχιστα γνωστή.


Αν προσέξατε τις φωτογραφίες, ίσως παρατηρήσατε ότι το πρώτο σκαλί στο κάτω μέρος της σκάλας είναι επίπεδο, σχεδόν ένα με το έδαφος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σκαλί εξαφανίζεται. Ακόμη και αν το μετρήσει κανείς όταν ανεβαίνει την σκάλα, πιθανόν να το αγνοήσει στο κατέβασμα.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου