Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ένα δημοφιλές φωτογραφικό τουριστικό σημείο που όμως είναι εντελώς ψεύτικο

 
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν από καιρό γεμίσει με ψεύτικες φωτογραφίες lifestyle, αλλά τι γίνεται με μια ολόκληρη πόλη που έχει κατασκευαστεί για να είναι ένα από τα καλύτερα hot spot στον κόσμο;
 
Δείτε την κομητεία Xiapu, μια περιοχή στην επαρχία Fujian της νότιας Κίνας.
 
 
Σύμφωνα με τον Insider, αν κάποιος περιηγηθεί σε μερικά από τα πιο δημοφιλή και εκπληκτικά τοπία και φωτογραφίες που εμφανίζονται στο Weibo -την κινεζική έκδοση του Twitter-, οι περισσότερες εικόνες είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου σε μια πόλη που ειδικεύεται σε αυτό το πράγμα ακριβώς, τη δημιουργία τέλειων φωτογραφικών στιγμών για τους επισκέπτες.

Η πόλη Xianpu μοιάζει σαν να έχει μείνει χρόνια πίσω, κολλημένη στις περασμένες ημέρες της Κίνας και είναι γεμάτη με γραφικά τοπία και έναν πληθυσμό που μοιάζει να έχει μείνει σε εκείνη την εποχή. Όμως, η "αγροτική" πόλη είναι εντελώς ψεύτικη και είναι μια δημιουργία πολλών ομάδων που συνεργάζονται, όπως φωτογράφοι και ηθοποιοί, που μεταμφιέζονται σαν αγρότες και ψαράδες και παρέχουν στους τουρίστες τις τέλειες, επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες φωτογραφίας.
 

"Κάτω από τα δέντρα, οι ηλικιωμένοι περπατούσαν και έμοιαζε σαν ταινία", αναφέρει ένα σχόλιο στο Weibo. "Αλλά η ομίχλη ήταν απλώς καπνός από ένα καμένο σωρό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Xiapu ήταν δημοφιλές λόγω των θαλασσινών και του φαγητού του, αλλά μετά από αρκετά χρόνια κακών συγκομιδών η οικονομία υπέφερε πολύ και η τοπική κυβέρνηση είχε την ιδέα να "εξαργυρώσει τον αγροτικό τουρισμό". Από τότε, η πόλη έγινε γνωστή για τους τουρίστες που συρρέουν σε αυτήν για να απαθανατίσουν την τέλεια στιγμή. Όμως τίποτα δεν είναι δωρεάν και οι καταστάσεις που απεικονίζονται δημιουργούνται "για κάποια τιμή", ενώ μπορούν να περιλαμβάνουν ειδικά εφέ που παρέχονται από τοπικούς επιχειρηματίες που βοηθούν στη διευκόλυνση της τέλειας φωτογράφησης.
 
 
Οι ντόπιοι ιδιοκτήτες αξιοθέατων λένε ότι, κάποιες φορές, καταφτάνουν εκεί περισσότεροι από 500 επισκέπτες την ημέρα, με 3 δολάρια αντίτιμο, για να τραβήξει εικόνες μοντέλων που ρίχνουν μεγάλα δίχτυα ψαρέματος, αλλά και πολλά περισσότερα αν είναι ντυμένοι με παραδοσιακά ρούχα. Οι ιδιοκτήτες -που ονομάζονται και "συντονιστές"- είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και συχνά κατευθύνουν τα μοντέλα μέσω ενδοεπικοινωνίας, για καταστάσεις όπως η "ομίχλη" που προαναφέρθηκε.
 
 
Παρόλο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι εικόνες που τραβιούνται είναι οπτικά εκπληκτικές, πολλοί έχουν διαμαρτυρηθεί για το πόσο ψεύτικες και κατασκευασμένες είναι. Μερικοί δε, κατά την επίσκεψή τους εκεί, ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν και πίστεψαν ότι η πόλη ήταν ένα πραγματικό ανέγγιχτο αγροτικό περιβάλλον.
 

Όμως, όπως σημειώνει ένας σχολιαστής, "Σε αυτόν τον κόσμο όμως, ποιος νοιάζεται αν είναι ψεύτικο ή όχι, αρκεί να είναι όμορφο στις φωτογραφίες".

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου