Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ο κολπίσκος που ένας καρχαρίας προκάλεσε τρόμο στο Νιου Τζέρσεϋ και αποτέλεσε έμπνευση για το "Jaws"


Το Matawan του Νιου Τζέρσεϊ και οι επιθέσεις καρχαρία του 1916.
 
 
Δείτε ακόμη:

 
Τον Ιούλιο του 1916, το Νιου Τζέρσεϊ έγινε ο τόπος μιας σειράς επιθέσεων καρχαρία που διήρκεσαν 12 ημέρες και λόγω των οποίων έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκε σοβαρά ένας.
 
 
Στις 12 Ιουλίου, και έχοντας προηγουμένως επιτεθεί θανάσιμα στο Beach Haven και την Spring Lake του Νιου Τζέρσεϊ, ο καρχαρίας έφτασε στα βόρεια, σε έναν κολπίσκο με γλυκό νερό στο Matawan. Εκεί, επιτέθηκε και σκότωσε τον 12χρονο Lester Stillwell και τον 24χρονο Stanley Fisher μέσα σε μια ώρα. Η περιοχή δεν είχε προετοιμαστεί για επιθέσεις όπως σε άλλες παράκτιες πόλεις στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς βρισκόταν στο εσωτερικό και σε έναν κολπίσκο με γλυκό νερό. 
 


Δύο ημέρες αργότερα, πιάστηκε ο υπεύθυνος για τις επιθέσεις στον κοντινό κόλπο Raritan. Οι θηρευτές του, για να σιγουρευτούν ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος, τεμάχισαν τον καρχαρία, που ζύγιζε πάνω από 136 κιλά, και στο στομάχι του βρήκαν περίπου 7 κιλά ανθρώπινων λειψάνων.
 
Η Philadelphia Inquirer ανέφερε τη σύλληψη ενός ανθρωποφάγου καρχαρία έξω από το Jersey Shore - πηγή

Αργότερα, ο καρχαρίας προσδιορίστηκε ότι ήταν ταυροκαρχαρίας, ο μόνος καρχαρίας που μπορεί να επιβιώσει τόσο στο γλυκό όσο και στο αλμυρό νερό. Το περιστατικό αποτέλεσε έμπνευση για τον Peter Benchley, τον συγγραφέα του μυθιστορήματος Jaws του 1974 στο κοντινό Λονγκ Άιλαντ.
 
Ο Γερμανο-Αμερικανός Michael Schleisser και ο μεγάλος λευκός καρχαρίας που πιάστηκε στον Raritan Bay υποτίθεται ότι είναι ο "ανθρωποφάγος του Τζέρσεϊ", όπως ανέφεραν οι Bronx Home News - πηγή

Σήμερα, αν και δεν είναι σαφές αν πρόκειται για μόνιμη προσθήκη, το μέρος της επίθεσης στον καρχαρία επισημαίνεται με ένα γκραφίτι καρχαρία. Η πόλη Matawan έχει δύο ξεχωριστά μνημεία για θύματα -το ένα βρίσκεται στο Memorial Park ακριβώς έξω από την Broad Street και το άλλο στο τέλος της οδού Dock.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου