Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Φωτογράφος απαθανατίζει τα πολλά χρώματα της πανσελήνου μέσα σε 10 χρόνια

 
Σε μια μοναδική σεληνιακή σύνθεση που χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί, η Ιταλίδα δασκάλα και αστροφωτογράφος Marcella Giulia Pace απαθανάτισε όλα τα διαφορετικά χρώματα που παρατήρησε σε μια πανσέληνο.
 
 

Η Pace διδάσκει σε δημοτικό σχολείο στην Ιταλία, αλλά επιδιώκει επίσης το πάθος της για την αστρονομία, τα βουνά και τις οπτικές ψευδαισθήσεις. Ορισμένες από τις αστροφωτογραφικές της εργασίες έχουν δημοσιευτεί διεθνώς και έχουν αναγνωριστεί σε βραβεία.

Έχοντας συγκεντρώσει μια ποικιλία λήψεων με πανσέληνο τα τελευταία δέκα χρόνια, η Pace τα συγκέντρωσε όλα σε μια εντυπωσιακή σύνθεση που προβάλλει τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα, χρώματα, ακόμη και σχήματα του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης.

Η διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση μιας πανσελήνου

Η διαδικασία συλλογής όλων των διαφορετικών λήψεων της πανσελήνου διήρκεσε 10 χρόνια. Πρώτα τις καταχώρισε ανά χρώμα και στη συνέχεια τις έβαλε σε μια παλέτα ανά χρωματική διαβάθμιση και απόχρωση για ένα οπτικά ευχάριστο αποτέλεσμα.

Η Pace εξηγεί ότι παρόλο που φαίνεται ότι η Σελήνη αλλάζει χρώματα, αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αντίθετα, τα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης είναι αυτά που της δίνουν διαφορετικά χρώματα με βάση τη σύνθεσή της -ηφαιστειακή σκόνη, λεπτά στρώματα νεφών, ρύπανση και άλλοι παράγοντες.
 

"Το κόκκινο ή κίτρινο φεγγάρι συνήθως υποδηλώνει το φεγγάρι που φαίνεται κοντά στον ορίζοντα. Εκεί, μέρος του μπλε φωτός έχει διασκορπιστεί από ένα μακρύ μονοπάτι μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης, μερικές φορές φορτωμένο με λεπτή σκόνη. Το φεγγάρι με μπλε χρώμα είναι πιο σπάνιο και μπορεί να υποδεικνύει το φεγγάρι που φαίνεται μέσα από μια ατμόσφαιρα που φέρει μεγαλύτερα σωματίδια σκόνης. Αυτό που δημιούργησε το πορφυρό φεγγάρι είναι ασαφές -μπορεί να είναι ένας συνδυασμός πολλών επιπτώσεων", γράφει η NASA σε ένα άρθρο που συζητά το σύνθετο υλικό της Pace.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Pace είχε διάφορες φωτογραφικές μηχανές και έχει τραβήξει τις φωτογραφίες με διαφορετικές ρυθμίσεις. Η ίδια εξηγεί ότι παρά τα διαφορετικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε, προσπάθησε να μείνει πιστή σε αυτό που είδε, χωρίς να τροποποιεί πολύ τις φωτογραφίες.

Στην ανάρτησή της, η Pace εξηγεί με μεγάλη λεπτομέρεια τις τοποθεσίες που επέλεξε και τις συνθήκες λήψης των αρχικών φωτογραφιών του.
 
από:  peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου