Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Γιατί οι δημοπράτες μιλούν τόσο γρήγορα;

 
Ακόμα κι αν δεν έχετε παρευρεθεί ποτέ σε δημοπρασία, πιθανότατα θα έχετε δει, στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο, πόσο γρήγορα μιλάνε οι υπεύθυνοι.
 
Είναι διασκεδαστικό, αλλά είναι απαραίτητο;
 
 

Η ιστοσελίδα Vox μίλησε με τον Brandon Neely, παγκόσμιο πρωταθλητή δημοπρασιών της Livestock Marketing Association, για να πάρει μια απάντηση. Πραγματικά καταλήγει σε κάτι που μοιάζει με χορευτικό ρυθμό. Μιλώντας γρήγορα, δημιουργείται μια αίσθηση κατεπείγοντος στο μυαλό των αγοραστών.

Όμως, ο "ψαλμός" (chant), όπως είναι γνωστές αυτές οι ανακοινώσεις, δεν είναι τόσο γρήγορος όσο νομίζετε. "Η ταχύτητα που ακούγεται γρήγορα δεν είναι τόσο γρήγορη. Αν αναλύσετε τον ψαλμό ενός δημοπράτη και αφαιρέσετε όλες τις λέξεις, θα έχετε απλώς 1, 2, 3, 4, 5", λέει ο Neely.

Τα "fillers" (γεμίσματα), φράσεις δηλαδή όπως "ακούω", "έλα" ή άλλες, είναι βασικά ο συνδετικός ιστός της δράσης στη δημοπρασία. Συνήθως, οι δημοπράτες πολτοποιούν τις φράσεις μεταξύ τους για να δημιουργήσουν έναν μουσικό ήχο τύπου βουητού.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο ρυθμός μπορεί να λειτουργεί για να βάλει τους πλειοδότες σε ένα είδος έκστασης, πρόθυμους να αλληλεπιδράσουν με τον υπεύθυνο της δημοπρασίας όταν γίνεται η κλήση για αύξηση της προσφοράς.
 

Τα υπνωτιστικά μοτίβα είναι μόνο ένα μέρος της δουλειάς του δημοπράτη, η οποία περιλαμβάνει επίσης πολλές πληροφορίες σχετικά με τα αντικείμενα που είναι προς πώληση και τη δυνατότητα σάρωσης του δωματίου για έγκυρους πλειοδότες. Όμως, δεν μπορεί να είναι οποιοσδήποτε δημοπράτης, καθώς απαιτείται να έχουν άδεια και χρειάζεται πολλή πρακτική.

Από πού όμως προέρχεται όλη αυτή η ενέργεια; Για ορισμένους δημοπράτες, είναι προσωπικό, καθώς, μπορεί να λάβουν το 10 με 20% της τιμής πώλησης για τις προσπάθειές τους.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου