Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πραγματικός σπιτονοικοκύρης του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που έπαιξε στο Goodfellas - Μέρος 2ο


Αν και κυκλοφόρησε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, το κλασικό Goodfellas του Μάρτιν Σκορσέζε παραμένει ένας γίγαντας του είδους. Είναι μια ταινία γεμάτη με εξαιρετικές ερμηνείες, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέι Λιότα και Τζο Πέσι -ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για την ταινία.
 
 

Ο Σκορσέζε, όπως κάνει με όλες τις ταινίες του, έκανε και τους μικρότερους ρόλους να έχουν σημασία. Χαρακτηριστική περίπτωση, ο Morris "Morrie" Kessler, ο στοιχηματζής και ιδιοκτήτης καταστήματος περουκών που έκανε τη ζωή του χαρακτήρα του Ντε Νίρο, Jimmy Conway, άθλια.

Ο Σκορσέζε έψαχνε να επιλέξει μη ηθοποιούς για πολλούς από τους δεύτερους ρόλους της ταινίας και έτσι, αρκετοί πραγματικοί γκάνγκστερ -πολλοί από τους οποίους φέρεται να απαιτούσαν πληρωμή σε μετρητά- συμπλήρωσαν το καστ.

Ωστόσο, ο Chuck Low, που έπαιζε τον Morrie, δεν ήταν γκάνγκστερ. Ήταν ο ιδιοκτήτης των τριών τελευταίων ορόφων ενός κτιρίου που νοίκιαζε ο Ντε Νίρο, στην οδό Hudson στη γειτονιά Tribeca της Νέας Υόρκης. Για την ιστορία, αργότερα, ο Ντε Νίρο αγόρασε το ρετιρέ.
 

Ο ρόλος του Low στο Goodfellas προέκυψε όταν είπε στον Ντε Νίρο, "I wanna be in the movies, I wanna be in the movies" (Θέλω να είμαι στις ταινίες, θέλω να είμαι στις ταινίες) -μια ατάκα που είναι γνώριμη στους θαυμαστές της ταινίας. Αν και η καριέρα του Low δεν ξεκίνησε με το Goodfellas [πριν από αυτό είχε εμφανιστεί στα Βασιλιάς για μία νύχτα/ The King of Comedy (1982), Κάποτε στην Αμερική/ Once Upon a Time in America (1984) και Η Αποστολή/ The Mission (1986)], το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του ήταν με τον Ντε Νίρο [Η νύχτα & η πόλη/ Night and the City (1992) και Sleepers (1996)].
 
Ο Chuck Low ως Shlomo Teittleman στο The Sopranos - πηγή
 
Επίσης, εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του Law & Order και στην πρώτη σεζόν του The Sopranos, πριν πεθάνει το 2017.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου