Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μια συλλογή Manga που αποτελείται από πάνω από 21.000 σελίδες

 
Κανείς όμως δεν μπορεί πραγματικά να τη διαβάσει.
 
 

Με την πρώτη ματιά, η συλλογή των 21.450 σελίδων "One Piece", στην οποία είναι συγκεντρωμένο το εξαιρετικά δημοφιλές manga του Eiichiro Oda, είναι ένα εκδοτικό θαύμα. Ανάλογα με το πώς υπολογίζει κανείς τέτοια πράγματα, μπορεί να είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο. Δεν έχει εγκριθεί όμως από τον Oda και δεν προορίζεται για ανάγνωση.

Ο τόμος, με τίτλο ONEPIECE, είναι μια καλλιτεχνική εγκατάσταση (art installation). Είναι δημιουργία του καλλιτέχνη Ilan Manouach, ο οποίος εκτύπωσε ψηφιακές σελίδες του manga και τις έβαλε σε έναν ενιαίο, μη πρακτικό τόμο για να απεικονίσει το εύρος του περιεχομένου που είναι διαθέσιμο στους αναγνώστες και τη χρηματική τους αξία που μερικές φορές υποκαθιστά την αξία τους ως τέχνης.

Αν και αυτό φαινόταν ως μια πιθανή περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, ένας εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου είπε ότι, επειδή στην πραγματικότητα το βιβλίο δεν προορίζεται για ανάγνωση -ούτε καν σαν απόπειρα- δεν ανησυχούν. Η περιορισμένη σειρά των 50 αντιτύπων με τιμή περίπου 1.800 δολάρια το καθένα έχει ήδη εξαντληθεί.
 
 
Αν το ONEPIECE είναι το μεγαλύτερο βιβλίο που έχει εκδοθεί ποτέ είναι θέμα σημασιολογίας. Το πεζογράφημα "Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο" (À la recherche du temps perdu) του Μαρσέλ Προυστ έχει συνολικά πάνω από 3.000 σελίδες, αλλά χωρίστηκε σε 13 τόμους.

Κάνοντας το ντεμπούτο του το 1997, το One Piece έγινε ένα από τα πιο ανθεκτικά έργα manga όλων των εποχών. Παρουσιάζει την ιστορία του πειρατή Monkey D. Luffy και την αναζήτησή του για έναν θησαυρό σε μια σειρά με πάνω από 1.000 επεισόδια, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και σχέδια για ένα live-action project στο Netflix.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου