Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Μια καταιγίδα και star trails σε μια φωτογραφία

 
Ο φωτογράφος Marc Sellés Limós απαθανάτισε μια επική καταιγίδα με κεραυνούς μαζί με star trails που προκαλούνται από την περιστροφή της Γης.
 
 

Όπως λέει ο Limós, η καταιγίδα λάμβανε χώρα σε διαφορετική χώρα από αυτή στην οποία τράβηξε τη φωτογραφία. "Η φωτογραφία δείχνει το χωριό Manlleu κοντά στη Βαρκελώνη, όπου μένω. Η καταιγίδα εντοπίστηκε στο Carcassonne της Γαλλίας". Παρά την άγρια ​​καταιγίδα, ο Limós ανέφερε ότι δεν μπορούσε να την ακούσει επειδή συνέβαινε στην οροσειρά των Πυρηναίων. "Η καταιγίδα μπορούσε να φανεί από τις περιοχές της Κεντρικής Καταλονίας και εκείνες της βορειοανατολικής πλευράς".

Η τελική εικόνα είναι μια σύνθεση 380 φωτογραφιών, η καθεμία με έκθεση ενός δευτερολέπτου.

"Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποίησα ένα δευτερόλεπτο έκθεσης είναι γιατί αν είχα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη έκθεση ίσως η τελική εικόνα να είχε υπερεκτεθεί. Επιπλέον, αν είχα χρησιμοποιήσει περισσότερη έκθεση, δε θα μπορούσα να συλλάβω όλους τους κεραυνούς".

Ο Limós "πάλευε" και με τη φωτορύπανση που προερχόταν από τη γενέτειρά του, το Manlleu, η οποία, όπως λέει, αποτελεί πρόβλημα κατά τη λήψη νυχτερινών φωτογραφιών "Το ένα δευτερόλεπτο έκθεσης είναι τέλειο, με αυτόν τον τρόπο η φωτορύπανση δεν παρεμβαίνει στη σύλληψη των κεραυνών. Η φωτορύπανση είναι ένα πρόβλημα για τη λήψη νυχτερινών φωτογραφιών".

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου