Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν καθρέφτες στις περισσότερες τουαλέτες της Disney World

 
Τα θεματικά πάρκα της Walt Disney χρησιμοποιούν πολλά κόλπα για να διατηρήσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι τα πιο μαγικά μέρη στη Γη.
 
 
 
Για παράδειγμα, οι νυχτόβιες γάτες κρατούν τον πληθυσμό των ποντικιών της Disneyland υπό έλεγχο, ενώ στον κόσμο της Disney World στην Φλόριντα, δεν υπάρχουν κουνούπια λόγω εντομοκτόνων.
 
Όμως, ένα από τα πιο έξυπνα μυστικά της Disney κρύβεται σε κοινή θέα. Πρόκειται για τις τουαλέτες του πάρκου, όπου σπάνια θα δείτε καθρέφτες πάνω από τους νεροχύτες. Αν και αυτό μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά στην πραγματικότητα ένας τρόπος της Disney World και της Disneyland να διατηρούν την ροή της κυκλοφορίας των πεζοπόρων.

Η έλλειψη καθρεφτών στις τουαλέτες στους χώρους της Disney είναι μια σκόπιμη επιλογή. Όπως πολλά μέρη στα πάρκα της, οι τουαλέτες μπορούν και αυτά να δημιουργήσουν μεγάλες ουρές. Για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες περνούν λιγότερο χρόνο περιμένοντας σε κάποια ουρά και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα, οι τουαλέτες είναι σχεδιασμένες για μέγιστη απόδοση.

Οι καθρέφτες πάνω από τους νεροχύτες δελεάζουν τους επισκέπτες να κοιτάξουν τα μαλλιά, τα ρούχα και το μακιγιάζ τους όταν τελειώσουν το πλύσιμο των χεριών τους. Αν και αυτοί οι -γρήγοροι κατά τα άλλα- έλεγχοι μπορεί να διαρκέσουν μόνο λίγα δευτερόλεπτα, όλος αυτός ο χρόνος αθροίζεται. Χωρίς τους καθρέφτες, οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να πλύνουν και να στεγνώσουν τα χέρια τους και να φύγουν, οπότε μπορεί να μπει ο επόμενος και να μην υπάρχει ατελείωτη ουρά. Στην ουσία, πρόκειται για μια διακριτική χειραγώγηση, κάτι που οι επισκέπτες του πάρκου μπορεί να μην παρατηρήσουν, αλλά θα παρατηρήσουν το σύντομο χρόνο αναμονής στην τουαλέτα.

Παρ' όλα αυτά, οι τουαλέτες της Disney έχουν έναν καθρέφτη, αλλά είναι σχετικά κρυμμένος και βρίσκεται κοντά στην πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες μπορούν να κοιτάξουν τα μαλλιά τους, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να περάσουν όλη την ημέρα μπροστά στον καθρέφτη καθώς θα εμποδίζουν την έξοδο.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου