Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Η πεζοπόρος που εξαφανίστηκε μυστηριώδης κατά τη διάρκεια μιας "πνευματικής αναζήτησης"

 
Τον Ιούνιο του 2013, η 19χρονη Maureen Leianuhea "Anu" Kelly εξαφανίστηκε ενώ έκανε κάμπινγκ με φίλους σε ένα απομακρυσμένο μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, φορώντας τίποτα άλλο παρά ένα τσαντάκι μέσης ("μπανάνα").
 
 
 
Δείτε ακόμη:

 
Στις 9 Ιουνίου του 2013, η 19χρονη Maureen Kelly πήγε για κάμπινγκ με τους φίλους της στα νότια της Πολιτείας Ουάσιγκτον. Εκείνο το βράδυ, λίγες ώρες πριν τη δύση του ηλίου, τους είπε ότι ήθελε να πάει σε μια "πνευματική αναζήτηση". Γδύθηκε και έφυγε από το Canyon Creek Campground φορώντας μόνο μια "μπανάνα".

Είπε στην ομάδα ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα επέστρεφε, αλλά δεν την είδαν ποτέ ξανά. Αν και ήταν μια καθαρή, ζεστή μέρα, εκείνη τη νύχτα, η θερμοκρασία έπεσε κοντά στους 4οC. Επίσης, ήταν μια μέρα μετά από τη νέα σελήνη και, παρόλο που είχε πάρει μαζί της μαχαίρι, πυξίδα και σπίρτα, δεν είχε φακό. 

Τα λίγα στοιχεία που έχουν βρεθεί έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο και η αστυνομία έχει αντικρουόμενες θεωρίες για το τι θα μπορούσε να της έχει συμβεί και γιατί. Μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της Maureen Kelly.

Η εξαφάνιση
 

Γεννημένη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1993, η Maureen Leianuhea Kelly μεγάλωσε από μια ανύπαντρη μητέρα, την Mapuana, στο Βανκούβερ της Ουάσιγκτον. Γνωστή ως Anu στους φίλους της, ήταν επίδοξη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, και ανέβαζε συχνά βίντεο για ουκουλέλε στο YouTube.

Σύμφωνα με τους φίλους της, ανέφερε συχνά ότι ήθελε να κάνει μια πνευματική αναζήτηση στο δάσος. Έτσι, όταν μια ομάδα αποφάσισε να πάει για κάμπινγκ στον Εθνικό Δρυμό Gifford Pinchot κοντά στο όρος της Αγίας Ελένης, ήταν πρόθυμη να συμμετάσχει.

Στις 9 Ιουνίου του ' 13, γύρω στις 5 το απόγευμα, η Kelly γδύθηκε, πέταξε ένα μαχαίρι, πυξίδα και σπίρτα σε μια "μπανάνα" και βγήκε από το Canyon Creek Campground. Κανείς δεν προσπάθησε να τη σταματήσει. Η μέρα ήταν ήρεμη, με θερμοκρασία στους 20οC και ηλιόλουστη.

"Όσοι ήταν μαζί της, ένιωθαν ότι ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει", είπε ο υφιστάμενος της κομητείας.

Καθώς όμως η νύχτα συνεχιζόταν, η θερμοκρασία έπεσε στους 4οC, μια κατάσταση εξαιτίας της οποίας μπορούσε να πέσει σε υποθερμία μιας και ήταν χωρίς ρούχα. Όταν μέχρι τα μεσάνυχτα η Kelly δεν είχε επιστρέψει ακόμη, οι φίλοι της κάλεσαν τον σερίφη για να δηλώσουν την εξαφάνισή της.

Το πιθανό τέλος της "Γυμνής Πεζοπόρου"
 

Το επόμενο πρωί, ξεκίνησε έρευνα για την ανεύρεσή της. Αρκετές ομάδες ερευνητών και εθελοντών στάλθηκαν για να την αναζητήσουν σε ένα βαθύ, αδυσώπητο έδαφος, γεμάτο με βαριά ξυλεία και θάμνους.

Μετά από μια μέρα αναζήτησης, οι ερευνητές βρήκαν ίχνη που ταίριαζαν με το μέγεθος και το σχήμα του ποδιού της Kelly. Το μονοπάτι τους οδήγησε στον δρόμο Forest Service 54. Όταν όμως έφτασαν στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, τα ίχνη της χάθηκαν και τα λαγωνικά K9 δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τη μυρωδιά της.

"Το σημείο που μπήκε στον χείμαρρο είναι πολύ απότομο. Για κάποιο λόγο ονομάζεται Canyon Creek Campground", είπε μια από της εθελόντριες μιας συλλογικότητας που εστάλησαν για να βρουν την Kelly. "Είναι πολύ, πολύ απότομο. Οπότε το πώς κατέβηκε εκεί ξυπόλητη είναι ένα θαύμα. Όπως και το πώς βγήκε εκεί".

Επιπλέον, ο βοηθός σερίφη δήλωσε ότι, επειδή υπάρχουν τόσο πολλά χαμόκλαδα, "Ένας ερευνητής, κυριολεκτικά, μπορεί να περάσει πάνω από κάποιον που βρίσκεται πεσμένος κάτω από ένα κούτσουρο" και δε θα το ξέρει ποτέ.

Παρά τις προσπάθειές τους, η αναζήτηση για την Kelly αποδείχθηκε άκαρπη. Μετά από μόλις δύο ημέρες, η επίσημη έρευνα ανεστάλη, αλλά, μετά τη διαμαρτυρία της οικογένειας και των φίλων της, συνέχισε για λίγο χωρίς όμως και πάλι να βρεθεί κάτι.
 
Η περιοχή Canyon Creek του Gifford Pinchot National Forest

Μέχρι σήμερα, η αστυνομία δεν έχει βρει την Maureen Kelly ή το σώμα της. Ούτε έχουν βρεθεί στοιχεία για κάποια αντικανονική ενέργεια, ή ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ εκείνη τη στιγμή. Σύμφωνα με τον βοηθό σερίφη, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι, τη νύχτα της εξαφάνισής της, υπέκυψε στα στοιχεία της φύσης και, πιθανότατα, το σώμα της κατασπαράχτηκε από την άγρια ​​ζωή.

Όμως η οικογένεια και οι φίλοι της έχουν διαφορετική θεωρία. Σύμφωνα με μια φίλη της, την Yazmin, "Μπορεί να μην θέλει να τη βρουν".

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου