Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Phantasma Gloria: Ο φόρος τιμής ενός καλλιτέχνη στον ήλιο που συνεχίζει να μεγαλώνει σαν ένα γυάλινο fractal

 
Σε ένα σπίτι, που είναι γνωστό ως Randyland και βρίσκεται στο Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων διαθλάται μέσα από τα μπουκάλια και τα γυάλινα αντικείμενα που κρέμονται στον γλυπτό ιστό του Phantasma Gloria.
 
 

Το Phantasma Gloria είναι ένα αστραφτερό γλυπτό που δημιουργήθηκε στην μπροστινή αυλή του καλλιτέχνη Randlett Lawrence, πιο γνωστό απλά ως Randy.
 

 
Κρυμμένο στην οικιστική κοινότητα του Echo Park, το έργο του Randy είναι μια πανύψηλη σύνθεση που δημιουργήθηκε από πολύχρωμα γυάλινα μπουκάλια, σύρμα και χρωματιστό νερό. Όταν τα βλέπει κανείς υπό το φως του πρωινού, τα μπουκάλια διαθλούν την ηλιοφάνεια, δημιουργώντας μια όμορφη λάμψη χρώματος, φωτός και μια πανοραμική θέα του κόσμου που περιέχεται σε κάθε μπουκάλι. Μέσα στα μπουκάλια, ο Randy έχει δημιουργήσει μοτίβα με δελφίνια -αλλά και την Παναγία της Γουαδελούπης, τιμώντας έτσι την πολυπολιτισμική κοινότητα του Echo Park.
 


Ο Randy εργάζεται πάνω στο γλυπτό του για πάνω από μια δεκαετία και συνεχίζει να το δουλεύει μέχρι και σήμερα, προσθέτοντας νέες δημιουργίες. Από το 2009, η κατασκευή από γυαλί, χάντρες και μπουκάλια που έμοιαζε με ιστό είχε πάνω από 24 πόδια ύψος και 50 πόδια μήκος, αλλά τελικά, το έργο θα επεκταθεί γύρω από ολόκληρο το σπίτι, λούζοντας όλο το Randyland με πολύχρωμο φως.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου