Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

"Journey of Doors": Ένα μονοπάτι από πόρτες με θέμα το Game of Thrones στην Βόρεια Ιρλανδία

 
Οι πόρτες είναι σκαλισμένες σε κορμούς πεσμένων δέντρων από το εμβληματικό Dark Hedges, μια λεωφόρο με οξιές κατά μήκος του Bregagh Road μεταξύ Armoy και Stranocum στην Βόρεια Ιρλανδία.



Την τελευταία δεκαετία, οι θαυμαστές του Game of Thrones συρρέουν στην Βόρεια Ιρλανδία. Έκτοτε, πολλά από τα θεματικά αξιοθέατα που έχουν εμφανιστεί μπορεί να μοιάζουν περίεργα, αλλά το "Journey of the Doors" συνδυάζει τον ενθουσιασμό για την σειρά με μια εμβληματική τοποθεσία του πραγματικού κόσμου.
 


Το ασυνήθιστο μονοπάτι εκτείνεται μέχρι την ακτή Antrim της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι στάσεις κατά μήκος της διαδρομής αποκαλύπτουν εντυπωσιακές ξύλινες πόρτες που είναι κρυμμένες σε διάφορα εστιατόρια και μπαρ.
 


Κάθε πόρτα βρίσκεται κοντά σε κάποιο από τα μέρη που έγιναν τα γυρίσματα της σειράς και περιλαμβάνει μια σκηνή από κάθε επεισόδιο της έκτης σεζόν. Η πιο αγαπημένη από τις πόρτες φαίνεται να είναι μια με δράκους (στο Fullerton Arms στο Ballintoy). Για το ταξίδι υπάρχει ειδικό διαβατήριο που ο καθένας μπορεί να το σφραγίσει σε κάθε τοποθεσία.
 

Οι πόρτες λαξεύτηκαν σε κορμούς δέντρων που κάποτε βρισκόντουσαν στο περίφημο Dark Hedges (ή Kingsroad) τα οποία έπεσαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Gertrude το 2016. Τα δέντρα είχαν φυτευτεί τον 18ο αιώνα για να αποτελέσουν έναν εντυπωσιακό δρόμο που θα οδηγούσε στο Gracehill House. Με τα χρόνια, άρχισαν να λυγίζουν και να μπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα φυσικό τούνελ. Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε μόνο για λίγο στο Game of Thrones, ο δεντρόφυτος δρόμος έχει γίνει αγαπημένος των τουριστών.
 

Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν είναι το μοναδικό με θέμα την σειρά καθώς υπάρχει και το Glass of Thrones, ενός μονοπάτι 2 μιλίων στο Μπέλφαστ που περιλαμβάνει 6 τεράστια, ανεξάρτητα βιτρό που απεικονίζουν σημαντικές σκηνές από κάθε επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου