Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ένα τεράστιο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν...

 
... που, μέσα του, είναι κρυμμένοι 125.000 μικρότεροι Βούδες.
 
 
 
Στην κορυφή ενός λόφου στην πόλη Τιμπού, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Μπουτάν, βρίσκεται ένας τεράστιος, χρυσός Βούδας, ο Buddha Dordenma όπως αποκαλείται, που κάθεται στην κορυφή μιας επιχρυσωμένης αίθουσας διαλογισμού, με ένα αόρατο μυστικό. Εν αγνοία πολλών ανθρώπων που βλέπουν το άγαλμα, στην πραγματικότητα, δεν βλέπουν έναν Βούδα, αλλά 125.000!
 

Μέσα στο μέσα μπρούτζινο στήθος του ύψους 54 μέτρων άγαλμα, υπάρχουν 100.000 μικροσκοπικοί Βούδες ύψους 8 ιντσών και 25.000 ύψους 12 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι στο Τιμπού, που έχει πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκους, υπάρχουν περισσότεροι Βούδες απ' ό,τι άνθρωποι.
 
 
Όπως ο μεγάλος Βούδας, έτσι και οι χιλιάδες μικροσκοπικοί είναι επίσης επιχρυσωμένοι και κατασκευασμένοι από μπρούντζο. Γι' αυτό το λόγο, όταν το άγαλμα κατασκευάστηκε το 2015 για να τιμήσει τα 60ά γενέθλια του 4ου βασιλιά της χώρας, Γίγκμε Σίνγκγιε Βαντσούκ, κόστισε σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια.
 
 
Επίσης, το άγαλμα εκπληρώνει δύο προφητείες. Η πρώτη, που προβλέφθηκε από τον γιόγκι Sonam Sangpo, είναι ότι θα χτιστεί ένα βουδιστικό άγαλμα στην περιοχή για να "χαρίσει ευλογίες, ειρήνη και ευτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο". Επιπλέον, λέγεται ότι το άγαλμα αναφέρθηκε από τον Γκουρού Padmasambhava, που αναφέρεται ευρέως ως ο "δεύτερος Βούδας", τον 8ο αιώνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου