Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Η εκτόξευση ενός πυραύλου της SpaceX μπροστά από την Πανσέληνο

 
Ο Nicholas D'Alessandro κατέγραψε με την απίστευτη φωτογραφία του έναν πύραυλο Falcon 9 της SpaceX μπροστά από την πανσέληνο.
 
 

Η εκπληκτική φωτογραφία τραβήχτηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου (του 2022) στον διαστημικό σταθμό Κέιπ Κανάβεραλ στην Φλόριντα και είναι μία λήξη.

Ο D'Alessandro λέει ότι περίμενε να φωτογραφίσει επί τρεις ημέρες, μιας και οι εκτοξεύσεις είχαν καθαριστεί τις προηγούμενες δύο ημέρες λόγω διαρροής ηλίου. Όμως, τυχαία, αυτό οδήγησε στις καλύτερες συνθήκες για την φωτογραφία.

"Έτυχε να είναι η καλύτερη μέρα από τις τρεις για τη θέση του φεγγαριού, καθώς ήταν όλο και πιο γεμάτο και χαμηλότερα στον ορίζοντα", εξηγεί. "Μια τέταρτη προσπάθεια δε θα ήταν καλή καθώς, σε εκείνο το σημείο, το φεγγάρι ανέτειλε μετά την εκτόξευση".

Σχεδιάζοντας τη βολή
Η φωτογραφία απαθανάτισε την εκτόξευση των δορυφόρων Galaxy 33 (G-33) και Galaxy 34 (G-34) της SpaceX Intelsat και ο D'Alessandro χρησιμοποίησε μια εξειδικευμένη εφαρμογή για την λήψη.

"Τα τελευταία χρόνια, ένας λάτρης των πυραύλων και προγραμματιστής ονόματι Declan Murphy έκανε μια σημαντική ανακάλυψη για τους φωτογράφους πυραύλων, αναπτύσσοντας μια εφαρμογή που ονομάζεται Flight Club (αναφορά στην ταινία Fight Club) που επικαλύπτει κάθε επερχόμενη τροχιά εκτόξευσης με τα χαρακτηριστικά του ουρανού σε προγνωστικό πραγματικό χρόνο, ακόμα και πώς θα μοιάζει το κάδρο με βάση τις πληροφορίες εξοπλισμού της κάμερας που εισάγουν", λέει.

"Δεν είναι ακόμα τελειοποιημένη, αλλά είναι αρκετά ακριβής ώστε να γίνονται οι λήψεις ουράνιων σωμάτων πολύ πιο προσιτές".
 
από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου