Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Η κούνια στο Τέλος του Κόσμου

 
Βαθιά μέσα στην άγρια φύση του Ισημερινού, κοντά στην πόλη Μπάνος (Baños de Agua Santa) στον ανατολικό Ισημερινό, στην κορυφή ενός απότομου λόφου, βρίσκεται ένα δέντρο γνωστό ως Casa del Arbol, που αποτελεί σταθμό σεισμικής παρακολούθησης.
 
 
 
Ο σταθμός βρίσκεται 2.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί παρατηρητήριο του ενεργού ηφαιστείου που βρίσκεται κοντά, του όρους Tungurahua. Ο ίδιος ο σταθμός -που είναι ένα δεντρόσπιτο- αποτελεί αξιοθέατο, αλλά το πραγματικό αξιοθέατο είναι μια κούνια -κανείς δεν ξέρει πως προέκυψε- που κρέμεται από ένα από τα κλαδιά του δέντρου και από την οποία, οι αναβάτες αιωρούνται πάνω από το φαράγγι.
 

Η κούνια είναι μέρος ενός μικρού πάρκου στο Casa de Arbol, με ακόμη τρεις κούνιες και μια εναέρια τροχαλία. Κάποτε, η συγκεκριμένη κούνια ήταν εντελώς απαρατήρητη, αλλά σήμερα υπάρχουν οδηγοί που θα βοηθήσουν τους τολμηρούς να ανέβουν και να τους σπρώξουνε στο κενό -και να τους τραβήξουν φωτογραφίες, φυσικά.
 

Η κούνια μοιάζει σαν να κρέμεται πάνω από τον γκρεμό, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται πάνω από μια απότομη πλαγιά -οπότε η εμπειρία δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο φαίνεται στις φωτογραφίες.
 
Η θέα του βουνού από την κούνια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου