Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ένα δωμάτιο μόνο με μινιατούρες

 
Ο Thierry Bosquet έχει διακοσμήσει τα πιο εμβληματικά θέατρα του κόσμου.
 
 
 
Πριν μετακομίσει στην Ιταλία για να γίνει διάσημος σκηνογράφος, ο Bosquet μεγάλωσε στα παρασκήνια στην όπερα των Βρυξελλών, όπου ο παππούς του ήταν σκηνοθέτης. "Οι γονείς μου με μεγάλωσαν πηγαίνοντας με να δω όλα τα παλάτια και τους κήπους της Ιταλίας, τα πιο ιδιωτικά, τα πιο μυστικά. Εκείνη την εποχή, αυτά τα παλάτια ήταν υπέροχα εγκαταλελειμμένα. Το λάτρεψα αυτό".
 

 
Σήμερα, ένας θρύλος στον τομέα του, ο σκηνογράφος, διακοσμητής, ενδυματολόγος και καλλιτέχνης ζει στις Βρυξέλλες, έχοντας ως επί το πλείστον αποσυρθεί από το θέατρο, και αφιερώνει το χρόνο του δημιουργώντας μικροσκοπικά μοντέλα, εντελώς διαφορετικά από οτιδήποτε μπορεί να έχετε δει πριν.
 


"Για να δημιουργήσω την ψευδαίσθηση, χρησιμοποιώ ό,τι υλικά μπορώ να βρω: χαρτόνι, χαρτί, κομμάτια ταινίας που κόβω και ξαναβάφω. Κάνω αυτό που μου αρέσει και με διασκεδάζει".
 


Ο Bosquet ζει στα όρια της πόλης των Βρυξελλών, σε ένα παλιό σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του 1970, μεταμόρφωσε τους λιτούς εσωτερικούς του χώρους και έχει ένα ειδικό δωμάτιο για τα μικροσκοπικά μοντέλα του μέσα σε όμορφα γυάλινες προθήκες.
 


Επίσης, δημιούργησε τον δικό του ιταλικό, θεατρικό κήπο, γεμάτο με προτομές, τερατόμορφα κεφάλια και κεραμικά βάζα.
 

 
Στο Βέλγιο, κάθε χρόνο, υπάρχει μια ημέρα κατά την οποία, οι ιδιωτικοί κήποι είναι ανοικτοί στο κοινό, και όπως μπορεί να είναι αναμενόμενο, στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Bosquet με τον κήπο του -όπως και με το εργαστήριό του.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου